Viking 4-1 Aalesund

AaFK fikk en marerittstart på ettermiddagens oppgjør mot Viking på bortebane. Allerede etter fire minutter kunne hjemmepublikum slippe jubelen løs da Suleiman Abdullahi enkelt satte inn 1-0. Jon Dadi Bödvarsson slo inn etter at Tero Mäntylä lot seg lure av islendingen.

Etter scoringen var det Viking som styrte det meste som skjedde, spesielt på backene til AaFK fikk kjørt seg til tider. Etter 18 minutter skar Samuel Adegbenro inn fra kanten og forbi Gretarsson, men kantspillerens avslutning fra skrått hold ble slått ut til corner av Sten Grytebust.

AaFK kom gradvis mer inn i kampen, men da kontret Viking inn 2-0 etter en halvtime. Bortelaget mistet ballen høyt i banen og Viking kom tilslutt tre mot to, der ballen endte opp hos Bödvarsson som satte inn den andre scoringen. To minutter senere skjøt Abdullahi i stolpen etter en horribel feilpasning i forkant av Sakari Mattila.

3-0 til pause

Etter 39 minutter fikk Abdullahi sin andre avslutning i stolpen og ut, etter at Adegbenro rundlurte Daniel Gretarsson fullstendig i forkant. To minutter før pause ble marerittomgangen komplett da Bödvarsson fikk drømmetreff og ballen duppet i mål fra rundt 18-19 meter. Men Grytebust bør gjøre en bedre jobb enn og bare hoppe opp og la den gå over seg.

Suleiman Abdullahi og Viking hadde ingen problemer med å slå Aalesund på hjemmebane. Foto: Tommy Ellingsen

I pausen ble det nok holdt nok en tordentale av trener Trond Fredriksen, som i forrige kamp mot Mjøndalen. Gretarsson gikk ut til fordel for Jo Nymo Matland, og allerede etter fem minutter kom fem minutter måtte Thrandarson ut med en skade. Etter en jevn start på det første kvarteret, tente «Mos» Abdellaoue et håp da han pirket inn 3-1 etter rot i feltet etter et innlegg.

Kun håp i fem minutter

Men AaFK-håpet levde kun i fem minutter. Indridi Sigurdsson fikk gå opp alene og headet en corner rett i mål etter at Akeem Latifu glapp markeringen. Fire minutter etter scoringen presenterte innbytter Carl Björk seg med et godt og lavt skudd, men det ble slått til corner. I resten av kampen skjedde det ikke veldig mye. Viking virket fornøyde, mens AaFK slet med å spille seg til noe som helst.

4-1-tapet gjør at AaFK har tapt hele sju av 16 seriekamper og avstanden ned til nedryksstreken kan minske om resultatene går «feil vei» i morgen.