Austin Ikenna har trent med AaFK de siste dagene og har imponert så mye at han kommer tilbake til Ålesund etter sommerferien.

— Austin har gjort et godt inntrykk. Det inntrykket har egentlig bare blitt bedre og bedre for hver trening. Ofte er det omvendt med prøvespillere som går ut i hundre, forteller AaFK-trener Trond Fredriksen.

21-åringen fra Nigeria minner om AaFK-spissen Leke James, som er 22 år og fra Nigeria.

— De er litt like som typer. Austin er også en targetspiss med mye kraft og gode kvaliteter som møtende spiss. Han er ingen toppspiss, men god som enten møtende spiss eller offensiv midtbane, analyserer Fredriksen.

Ikenna spiller i dag i AFC Leopards. Hans prøveopphold i AaFK skyldes imidlertid ikke kjennskap til landsmennene Leke James og Akeem Latifu.

— Nei, de kjente hverandre ikke fra før av, men de har tatt godt vare på ham, sier AaFK-treneren og smiler.

Faktisk er det den tidligere Molde-spissen André Schei Lindbæk, som scoret borte mot Real Madrid i Champions League, som har tipset AaFK om Ikenna.

— André jobber som fotballagent og er en god venn av Karl Oskar Fjørtoft. Vi får inn tusenvis av tips, men siden Kalle stoler på André, valgte vi å prøve ut Austin. Han ser lovende ut, forteller Fredriksen