— Stefan spilte med vondt kne mot Molde. Det var sikkert ikke det smarteste for ham, men han gjorde det for oss. Nå gjør han det samme mot Odd søndag, og måten vi takker ham på er å holde ham borte fra europacupspill for Rosenborg. Det gjør det enklere for ham når han kommer til Russland, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Strandberg ble tidligere i sommer klar for russiske Krasnodar.

Den seneste tiden har han slitt med overbelastning i kneet, og etter kampen mot Molde for to uker siden sa han til adressa.no at han bare håpet han klarte å stå opp neste dag.

— Kommer sikkert tilbake

Nå har han vært i trening den siste uken, og avslutter RBK-karrieren med Lerkendal-kampen mot Odd søndag.

— Det er synd at han spiller sin siste kamp for Rosenborg, men Stefan har ønsket seg ut av landet lenge. Nå får han muligheten i Russland. Det er leit for oss, men jeg har full forståelse for valget. Jeg er fantastisk fornøyd med det Stefan har gjort for oss i min tid som trener i Rosenborg, sier Ingebrigtsen.

— Jeg ønsker ham lykke til, og så kommer han sikkert tilbake når lommene blir for fulle av rubler, fortsetter han og ler.

To e-cup kamper igjen

Etter Odd-kampen søndag gjenstår de to europacupkampene mot KR Reykjavik før overgangsvinduet åpner 22. juli, og Strandberg-erstatter Johan Lædre Bjørdal kan spille for klubben.

Først 26. juli er neste seriekamp, når Rosenborg spiller borte mot Sandefjord. Dette gjør det lettere for RBK å slippe Strandberg nå.

— I tillegg har Jørgen Skjelvik gjort det virkelig bra for oss på stopperplass, sier RBK-trener Ingebrigtsen.