— Jeg legger ikke skjul på at jeg har utrolig lyst å sende Brann ned i 1. divisjon, sier Haugesund-spiller Tor Arne Andreassen (31).

Det var overfor Haugesunds Avis, etter 1-0-seieren over Stabæk søndag, Andreassen kom med meldingen som slår fast at Brann ikke kan vente seg noe hjelp fra naboen i sør.

Vil forbi Viking

— Jeg har veldig lyst å sende Brann ned i 1. divisjon. Og selvsagt ende over Viking på tabellen. Dessuten jakter vi jo en høyest mulig tabellplassering. Litt penger er det også. Så vi har masse å spille for, fortsetter Andreassen.

Brann og Haugesund møtes på Haugesund stadion søndag klokken 18. Haugesund kjempet lenge mot nedrykk, men har funnet formen, og de hvite slåss nå for å komme over storebror Viking på tabellen.

Overfor Bergens Tidende utdyper Andreassen hvorfor han gjerne ser at Brann går ned.

— Det er et vestlandsderby, og det sier seg selv at dette er ekstra spesielt når Brann ligger der de ligger. Vi går selvsagt på banen for å vinne, og hva som skjer da, er det Sogndal som bestemmer, sier Andreassen.

— Hvis jeg ikke skulle ønske Brann ned, er det det samme som om vi skulle være innstilt på å gi Brann tre poeng. Men slik er det ikke. Det er derby, mye folk på tribunen, liv og røre og et desperat Brann-lag. Jeg har ikke noe voldsomt hat til Brann, men vil vinne kampen.

Andreassen fortsetter med å si at han synes det er spesielt at en så stor by som Bergen ikke har et bedre lag enn hva de har. Med seier over Brann søndag, kan Haugesund bli det best plasserte vestlandslaget (hvis vi ikke tar med Møre og Romsdal i Vestlandet).

— Det ligger en gulrot der, i å gå forbi Viking, sier Andreassen.

Hardtarbeidende og ydmyke

— Mener du Brann fortjener å rykke ned?

— Det er noe riv ruskende galt når du går ut før sesongen og sier at du skal ta gull. Etter 29 kamper lyver ikke tabellen. Brann har brukt penger uten å få noe ut av det, sier Andreassen.

- Hvordan har det seg at Haugesund har et bedre lag enn Bergen – og kanskje også Stavanger?

— Vi er mer hardtarbeidende og ydmyke. Bergenserne skal kjempe om gull, og så går det galt. De i Stavanger skal bare takke høyere makter for at de tok så mange poeng tidlig i år. Høsten har vært begredelig.

Grindhaug: - Bryr meg ikke

Brann er på sin side avhengig av et resultat mot Haugesund for å være sikre på at ikke Sogndal går forbi og kapre kvalifiseringsplassen i eliteserien på bekostning av Brann.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug sier han ikke blir motivert av muligheten til å sende Brann ned til 1. divisjon.

— Nei, det bryr jeg meg ikke om. Men jeg vil gjerne at vi skal passere Viking på tabellen. Hadde vært kjekt å slå dem i år også, sier Grindhaug til Haugesunds Avis.

Tilbake til røttene

Haugesund har fem seire på de seks siste kampene. Andreassen sier oppturen i høst har kommet som et resultat av en endring i spillestilen.

— Vi har funnet tilbake til røttene våre med å bli mer direkte og bedre på gjenvinning høyt i banen. Slik vi spilte da vi rykket opp. Det er ikke alle som har ønsket å spille så direkte, men vi er blitt enige om å spille slik, og da har det løsnet.

Brann har fått kritikk for å spille for omstendelig, men har ikke endret stilen nevneverdig, nedrykkskamp til tross. Det har altså Haugesund.

— Vi begynte sesongen med for mye ballbesittende fotball. Vi fikk for mye brudd på oss og spilte et spill som vi ikke behersket så godt. Da vi begynte å spille mer i lengderetning, fikk vi resultater.