— Cupfinaletendenser.

Det er ordet Branns salgssjef Dag Frode Algerøy bruker for å beskrive pågangen fra Brann-supportere som ønsker billetter til den avgjørende bortekampen mot Haugesund søndag.

For å ha kontroll på salget har Brann måttet stoppe salget på nett. Dersom man ønsker å sikre seg en billett på borteseksjonen må man derfor fysisk møte opp på Stadion.

— Det er kaos her. Nå har vi kun få billetter igjen, og det er «første mann til møllen»-prinsippet som gjelder, sier Algerøy, som legger til at lageret i kvel vil bli fylt opp med 200 nye billetter til i morgen.

Utvider borteseksjonen

CUPFINALETENDENSER: Så mange Brann-supportere ønsker å få med seg skjebnekampen mot Haugesund, at borteseksjonen på Haugesund Stadion blir utvidet.

Brann er blitt tildelt 740 billetter av FK Haugesund til kampen. Noe som er 290 flere enn bergenserne egentlig har rett på. Det skyldes at Haugesund utvider kapasiteten på borteseksjonen for å huse flere Brann-supportere.— Vanligvis har vi kun 450 plasser på borteseksjonen, men den blir nå utvidet til 540. I tillegg vil Brann få tilsendt ekstrabilletter slik at de får hele sørseksjonen for seg selv, sier Haugesunds arrangementssjef Per Ivar Reine.

Han sier at pågangen for kampen har vært unormalt stor og regner med å fylle alle stadionets 8754 plasser. Mandag mottok klubben så mange henvendelser fra Branns supportere, at de så seg nødt til å stenge billettsalget på nett for å få kontroll over situasjonen.

Arrangementssjefen oppfordrer Brann-supporterne til å kjøpe billetter fra egen klubb, men forstår at det blir vanskelig å holde hjemmetribunen fri for bergensere.

— Vi har vært snille med Brann og gitt dem ekstra billetter, så forhåpentlig kjøper de billettene til borteseksjonen. Samtidig er vi klar over at det kan bli vanskelig å hindre Brann-supportere i sivilt å komme inn blant hjemmefansen, sier Reine.

Forventer publikumsrekord

Men å få billetter blant hjemmesupporterne vil også bli en vanskelig oppgave. Mandag hadde klubben allerede solgt 7.300 billetter, og resten forventes å bli revet bort i løpet av få dager.

Interessen for kampen er nemlig også enorm i Haugesund.

— Det vil nok bli ny publikumsrekord. Allerede for to uker siden hadde vi solgt rundt 6000 billetter. Det er ikke vanlig, sier Reine.

— Vil hele Haugesund være til stede hvis Brann rykker ned?

— Selv om noen skadefro supportere også vil se Brann rykke ned, så tror jeg de fleste ønsker å beholde Brann i eliten. De gir en ekstra lidenskap til ligaen, sier Reine, og lanserer følgende teori om hvorfor billettsalget går som det suser:

— Det er alltid gøy med vestlandsderbyer, enten det er Brann eller Viking. Dessuten er det spennende å se om vi havner over Viking på tabellen, sier Reine.

Før siste serierunde har begge rogalandsklubbene 36 poeng. Begge har muligheten til å maks bli nummer syv på tabellen.