Regn og kulde stanset forrige helgs kvalifiseringskamp mellom Jerv og Mjøndalen. Kampen ble beskrevet som en parodi.

Men svenskene vil ikke være dårligere. Onsdagens kvalikkamp i fotball (nivå tre) mellom Karlbergs BK og IFK Luleå startet først klokken 00.20 på natten!

Det var snøkaos som førte til en seks timer lang utsettelse.

— Parodi på høyt nivå

– Det har vært en helt utrolig dag. Dette er parodi på høyt nivå, sier Karlbergs sportssjef Lennart Sandahl til Fotbollskanalen.

Kampen skulle opprinnelig spilles på Stadshagen. Snøkaos i Stockholm gjorde at kampen ble flyttet til Skytteholms IP i Solna. Så kom beskjeden om at kampen ikke kunne spilles der likevel. Nytt spillested: Bosön på Lidingö. Kampen skulle sparkes i gang 21.15. Men problemene var ikke over. IFK Luleå, som hadde tatt fly til Stockholm onsdagen, satte seg i bussen fra Arlanda 17.30, men klokken 23.00 satt laget fortsatt bom fast i trafikken.

Begge lag var imidlertid fast bestemt på at den første av to kvalikkamper skulle spilles onsdagen, og litt før midnatt kom Luleås spillerbuss endelig frem til hallen.

Landslagsspillerne fulgte med

Kampen har fått svært mye oppmerksomhet i Sverige, og det ble laget en egen hashtag på Twitter med navnet #kvalvaka, der spillere og ledere la ut flere snutter.

Blant de mange som fulgte nattkampen var landslagsspillere som Oscar Wendt, John Guidetti og Pontus Jansson.«Kan ikke sove i Paris, dette er for spennende», skrev Guidetti på Twitter. Han og det svenske landslaget lader opp til fredagens VM-kvalik mot Frankrike.

«Vi trenger en stream!», skrev Wendt. Han fikk ønsket sitt oppfylt, og mange tusen fulgte kampen på nettet.

Kampen endte for øvrig 2-2. Det blir returkamp i Luleå søndag – dersom alt går etter planen.