Jerv — Mjøndalen 1-0, stoppet etter 45 minutter:

GRIMSTAD/OSLO:

På et møte som ble avsluttet cirka klokka 17.00 hadde partene ikke funnet ut når kampen skal fortsette.

- Vi er ikke i mål ennå, men kampreglementet sier at resterende deler av kampen skal spilles snarest mulig. Det jobbes med et mulig sted å spille kamp i morgen. Uansett starter Jerv på 1-0 og det er kun andre omgang som skal spilles, sa Rune Pedersen rundt 15.30.

Han er seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF.

Jerv og Mjøndalen gikk lørdag i gang med sin eliteserie-kvalifisering på Levermyr stadion. Men baneforholdene var så håpløse at kampen ble stoppet halvveis.

— Riktig å blåse av

En kald Jerv-trener sa dette til Fædrelandsvennen rett etter kampslutt:

— Det er helt riktig avgjørelse. Det er en parodi. Det er helt umulig, det går ikke an å drive med ball eller slå ball. Det burde vært stoppet lenge før, sa Arne Sandstø.

-Jeg ville selvfølgelig blitt ferdig med det i dag. Det var ikke noe vanskelig, jeg er Norges beste overvannsspiller. Ifølge NFFs reglement sier de at kampen skal fortsette der den ble avblåst, så jeg antar at vi fortsetter på 1-0, sier Glenn Andersen etter kampen.

- Sør Arena uaktuelt

Dommer Kristoffer Hagenes valgte å stoppe kampen. Foto: Herman Folvik

Dommeren inspiserte baneforholdene før kampen, etter at det regnet mye i går kveld og i natt. Men han valgte å kjøre kampen, for så å stoppe den etter 45 minutter.På Sør Arena skal det spilles barneturnering søndag, og det er uaktuelt å spille oppgjøret der.

— Det er helt uaktuelt å spille resten av kampen på her søndag. Det er umulig fordi 1200 barn spiller turnering fra åtte om morgenen til åtte om kvelden søndag, sier driftssjef på Sparebanken Sør Arena, Per Egil Andreassen.

Idet kampen nærmet seg pause hadde imidlertid baneforholdene blitt betraktelig forverret. Banen var tung og full av overvann, slik at ballen nesten stoppet opp i vannet.

Her feirer Jerv 1-0-scoringen. Foto: Herman Folvik

Jerv ledet altså på det tidspunktet 1-0, etter en scoring av Eirik Haugstad etter bare ti minutters spill. Jervs Tonny Brochmann bommet også på et straffespark.

Mjøndalen-spiller måtte ha legehjelp

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var klar på at kampen måtte blåses av til pause. Spillerne løp rett inn i garderoben og flere løp rett i dusjen. Enkelte av Mjøndalen-spillerne måtte hjelpes av Røde kors etter kampslutt.

— Leger og Røde kors kom for å hjelpe spillere som måtte ha varmen tilbake. En av dem var helt blå og en annen skalv etter kampen. Han sitter og skjelver fortsatt. Han sliter veldig bra ennå. Han har blitt forfryst, men det går nok bra etter hvert, sier Hansen.

Verst gikk det utover Mjøndalen-spiller Amahl Pellegrino som løp rett i dusjen etter pausesignalet med klær på. Han var så kald at en halvtime etter slutt satt han fullpakket i tepper og skalv med lue på.

Reaksjoner

Baneforholdene skapte også store reaksjoner på sosiale medier.

Slik så Levermyr ut en drøy time før kampstart. Foto: Herman Folvik

— Når du helst bør ha snorkel for å kunne puste er det vel på tide å vurdere om Jerv-Mjøndalen bør få lov til å vare i 90 minutter, skriver Aftenpostens kommentator, Lars Tjærnås på Twitter.

Sandefjord-trener Lars Bohinen reagerer også:

— Sykt at en slik gressmatte skal være avgjørende. Den banen er ikke spillbar. Det må dommer skjønne, melder Bohinen.