ASPEN (aftenposten.no): Mens fartskjørerne allerede er i gang med alpin-VM, har slalåm— og storslalåmkjørerne treningsleir i Aspen, rundt to timers kjøretur fra VM-byen Beaver Creek.

Fredag trente Nina Løseth, Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg, Leif Kristian Haugen, Jonathan Nordbotten og Espen Lysdahl i anlegget til Aspen Highlands.

For den 20 år gamle Rælingen-gutten Henrik Kristoffersen er en VM-medalje et naturlig mål i USA, men i neste måned skal han ut på rekordjakt på hjemmebane. Da arrangerer nemlig Hafjell/Kvitfjell junior-VM.

Fremdeles junior

— Jeg er jo fremdeles junior, så det er klart jeg skal kjøre det, sier en smilende Kristoffersen til aftenposten.no.

Slik han har kjørt blant erfarne seniorer de to siste sesongene, er det lett å glemme at han faktisk fremdeles holder junioralder.

— Junior-VM kolliderer ikke med noe annet som jeg skulle kjørt, så da er det et naturlig mål, forteller han.

Kristoffersen er allerede verdensmester for junior fire ganger. Han vant storslalåm for tre år siden, kombinasjonen i 2013 og både slalåm og storslalåm i fjor.

Men foran ham på rangstigen står Benjamin Raich fra Østerrike som har fem VM-gull for junior.

Nordmannen er stor favoritt i både slalåm og storslalåm også i år, og kan dermed passere østerrikeren.

— Kult med rekorder

— Jeg synes det er kult med rekorder. Jeg har vel to allerede, som yngste medaljevinner i OL (2014) og som yngste vinner i E-cupen (2012), sier han.

Da snakker vi om verdensrekorder for menn. Men han har også norske rekorder. Han ble den yngste nordmannen gjennom tidene som gikk til topps i et verdenscuprenn da han vant slalåmen i Schladming for et drøyt år siden. Han ble også den yngste norske deltageren i et VM for to år siden.

Under årets senior-VM har Rælingen-alpinisten klart størst gullsjanse i slalåm, men er allerede for gammel til å slå franskmannen Jean Noel Augert som var 20 år og 175 dager da han vant i 1970. Kristoffersen vil være 20 år og 228 dager om han går helt til topps neste søndag. Ifølge ski.db.com var ikke Andreas Wenzel fremdeles 19 da han vant kombinasjonen i 1978. I VM i Beaver Creek skal Kristoffersen kjøre storslalåm fredag 13. Og slalåm søndag 15. Februar.

I junior-VM kjøres storslalåm 8. mars og slalåm dagen etter.