Novak Djokovic — Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3

Da Federer slo tilbake med seier i et utrolig andresett vokste forhåpningene blant publikum. Slik ville ikke Novak Djokovic ha det, og verdens beste spiller kontrollerte til slutt inn sin niende Grand Slam-triumf.

Serberen var forhåndsfavoritt, motstanderen var publikumsfavoritt, men i år som i fjorårets Wimbledon ble Djokovic for sterk for den sveitsiske veteranen.

Selv om han knuste britenes hjemmehåp Andy Murray i semifinalen, var det tydelig at tilskuerne ønsket å se Federer sikre sin 18. Grand Slam-tittel. Det er tre år siden forrige triumf. Med seier i går ville sveitseren blitt den eneste med åtte seire i gressturneringen.

— Det kan godt hende dette var siste mulighet til en Grand Slam for Federer. Men så lenge han er i finaler, er det ikke noe grunn for han til å gi seg. Det er OL i Rio i 2016. Kanskje det blir et siste forsøk og han gir seg etter det, sier Eurosport-kommentator Christer Francke.

Tredje Wimbledon-triumf for Djokovic

Skal sveitseren sikre flere store triumfer, må han blant annet slå Novak Djokovic. Det blir vanskelig sånn som verdenseneren fremstår.

— Han er i en egen klasse nå, sa NRK-kommentator Jan Frode Andersen om serberen.

Hjulpet frem av publikum, men det holdt ikke til seier for Federer

28-åringen virker å være ustoppelig om dagen. Gårsdagens triumf var hans tredje i Wimbledon og han troner suverent på toppen av verdensrankingen. Denne sesongen har han vunnet to av tre Grand Slams, både Australian Open og Wimbledon.— Det kommer til å bli mange flere, oppsummerte Andersen.

Og måten Djokovic senket Federer på var imponerende. Etter å tapt sett nummer to, viste han ingen nåde. Motstander Federer prøvde med hjelp av et engasjert publikum å stoppe serberen, uten hell.

I seierstalen valgte 28-åringen blant annet å rose motstanderen.

— Han har gjort så mye for sporten. Det er mange spillere i min generasjon som har sett opp til ham, så det er en stor ære å spille mot ham, sa Djokovic.

Federer: -Jeg er fortsatt sulten

Roger Federer var på offensiven i det første settet, og hadde to muligheter til å ta ledelsen, men den serbiske 28-åringen snudde og tok ledelsen 1–0. Da sveitseren senere slo tilbake og sørget for 1–1 etter finalens mest underholdende sett, var det til enorm glede for hjemmepublikumet.

— Han er en fyr som alltid stiller opp og alltid gjør det bra. Han har vunnet syv titler der, så det er ikke rart han er helt i Wimbledon, sier Eurosport-kommentator Christer Francke om den enorme støtten 33-åringen fikk.

Sveitseren har imponert stort ved å vise seg fra kanskje sin beste side i en alder av 33 år. I semifinalen mot Andy Murray var han enorm. Men alle historier må ta slutt. Blant andre Björn Borg har tippet at tennislegenden gir seg neste år.

Selv er Federer klar på at han ønsker mer.

— Jeg er sulten og lysten på å fortsette, sa han etter søndagens Wimbledon-tap.