Nest-Sotra returnerer til 2. divisjon etter to år på Norges nest høyeste nivå. Før siste serierunde hadde strilene håp om å klare seg, men foruten å måtte slå Fredrikstad, var det avhengig av hjelp i andre kamper. Nest klarte selv bare et uavgjortresultat, mens hjelpen utenfra var langt unna å komme.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

— Det er selvfølgelig en trist gjeng som sitter i bussen. Det er tungt, melder trener Ruben Hetlevik kort etter nedrykk.

Han sier laget hadde tro på å berge plassen til det siste. Spillerne fikk høre resultatene i de andre kampene over høyttalerne, og skjønte slik at det så dystert ut.

— Det er mange grunner til at vi rykket ned, men vi har ikke utnyttet sjansene, mener Hetlevik.

Han tror ikke tilbakeslaget betyr slutten for klubben i norsk toppfotball.

— Dette trenger ikke bety så mye for satsingen i Nest-Sotra. Et nedrykk skal ikke stoppe oss. Dette er en klubb som drives med dugnadsånd og frivillighet. Det forsvinner ikke ved et nedrykk, sier Hetlevik.

Lagets målscorer søndag, Johnny Furdal, mener det var fortjent at året endte med nedrykk.

— Vi har hatt for mange uavgjortkamper og tap når det har vært jevn. Så har det vært kamper vi ikke har klart å avgjøre, selv om vi har vært soleklart best, sier Furdal.

Etter vårsesongen sto Nest med 10 poeng. I sommer solgte de sin toppscorer, Steffen Lie Skålevik, til Brann. Likevel har de fått et løft mot slutten. Løftet ble bare ikke stort nok.

— Jeg er glad i klubben, så det er kjempekjipt. Men vi har ligget bakpå fra dag én, sier Furdal.

Han runder av:

— Et steg ned er kjedelig, men sånn er livet.