Da klokken passerte 95 spilte minutter i Hønefoss, var Åsane på nedrykksplass. En helt ellevill sesongavslutning, sørget derimot for at Åsane beholdt plassen med et nødskrik.

— Det raste inn resultater i vår disfavør og vi havnet ganske raskt under streken. Det var slik jeg fryktet det skulle bli. Det var helt hinsides, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

For over anlegget fikk spillerne høre at både Fredrikstad, Levanger, Bryne, Follo og Strømmen hadde tatt ledelsen. Åsane var under nedrykksstreken på målforskjellen.

Davy Wathne om den utrolige avslutningen på 1. divisjon: - Dette er det uten sammenligning sykeste dramaet i norsk klubbfotball!

Sikret plassen på overtid

Men så skjedde det utrolige.

I det 92. spilleminutt skaffet Kristoffer Nesse Stephensen oransjetrøyene straffesparket som kunne gjøre at laget holdt seg i divisjonen.

Da var regnestykket enkelt – scorer Åsane, så sikrer de plassen.

Da Martin Ueland gjorde seg klar til å ta straffen, visste han ikke hvor viktig straffen var – heldigvis.

— Jeg var ikke helt sikker hvor avgjørende det var, men jeg hadde en liten anelse. Det var kanskje like greit at jeg ikke visste det. Jeg prøvde bare å stenge ut tankene, sier backen, som var iskald fra ellevemeteren.

Nest-Sotra fortvilte etter nedrykket. Les mer her.

- Dette slår det meste

Et sent utlikningsmål i oppgjøret mellom Jerv og Follo, gjorde likevel at laget fra nordre bydel hadde klart seg også med tap.

— Det var forferdelig nervepirrende å vente på resultatene i de andre kampene. Det var nesten verre enn å spille kampen, sier Ueland.

Knutsen, som har lang fartstid som trener, sier han ikke har opplevd noe lignende.

— Meg og Morten Kalvenes (assistenttrener i Åsane, jour.anm.) prøver det vi kan å holde hodet kaldt, men dette slår vel det meste tror jeg. En slik dramaturgi har jeg aldri vært med på. Du kjenner at du lever og ingen kan ikke si at 1.-divisjon er kjedelig i hvert fall, sier Knusten.

Skrekkskade for Stephensen

Allerede nedrykksklare Hønefoss ga ingen gaver til åsabuene, som gjennom hele kampen vekslet mellom å ligge over å under streken.

Ueland priser seg nå lykkelig over at laget klarte å beholde plassen.

— Det var helt surrealistisk. Sannsynligheten for at alt skulle gå imot oss er ikke stor. At vi beholder plassen kan ikke skje på en deiligere måte, sier 23-åringen.

Et skår i kleden er at Stephensen brakk foten i straffesituasjonen og ble sent til sykehus for å opereres.

Ueland dediserer straffescoringen til klubbkameraten, som kan være ute i lang tid.

— Målet var for Stephensen, som ofrer beinet for plassen. Det er utrolig synd for han, sier Ueland.

Rammet av høye skuldre

Åsane var tydelig preget av stundens alvor, og slet mot det dårligste laget i serien.

Spesielt defensivt var det store rom for Rune Skarsfjords lag, som ledet hele tre ganger i 3-3-oppgjøret på Ringerike.

— Vi henger dårlig sammen i denne kampen og presser ikke i nærheten av det vi skal gjøre. Skuldrene kommer ved 1–0 og når vi hører resultatene over anlegget. Vi prøver å justere oss til pause, men dette er ikke en god kamp, sier Knutsen.

Åsanes øvrige scoringer var signert Stian Nygard og uheldige Nesse Stephensen.

- Føler med Nest-Sotra

En sterkt høstsesong gjør imidlertid at Knutsen og resten av klubben fokusere på neste sesong.

— Dette er utrolig viktig for Åsane som klubb. Vi må bare fortsette å jobbe for å utvikle oss. For regionen er det også viktig å ha en klubb i Tippeligaen og minst én i 1. divisjon, mener Knutsen.

Ettersom Brann rykket opp og Nest-Sotra rykket ned, har tre hordalandslag blitt til én i 1. divisjon.

Opp i gledesrusen tar Åsane-treneren likevel seg tid til å snakke om Nest-Sotra, som ikke var like heldige med søndagens resultater.

— Jeg føler med de på Ågotnes og ønsker dem lykke til videre. Vi vet hvordan det er, og de var nærme å klare seg de og, sier han.