Søndag venter Ronny Deilas største kamp til nå som Celtic-manager. Byrival Rangers står på motsatt halvdel på Hampden Park i semifinalen i ligacupen.

Etter en blytung start på managertilværelsen i Skottland ser det endelig ut til å ha løsnet for den tidligere Godset-treneren. Supporterne ser spesielt ut til å like Deilas feiringer etter triumfer.

Etter helgens 1-0-seier borte mot Ross County jublet han nok en gang sammen med fansen.

Deila løp bort mot bortesvingen, og fikk de grønne og hvite på tribunen med seg i tre-fire jubelrop. Veldig likt på det han pleide å gjøre foran Store Stå i Drammen. (se feiringen i videovinduet over)

— Det er blitt et varemerke. Det startet i bortekampen mot Aberdeen. Celtic lå under, fikk en mann utvist, men kom likevel tilbake og vant. Han viste mye følelser da han feiret med supporterne, og de så at han virkelig hadde sterke følelser for klubben, sier Harald Harsson, leder i Celtics supporterklubb i Norge.

Han forteller at supporterne setter pris på at manageren alltid instruerer spillerne til å takke støttespillerne før de går av banen.

— Celtic er vant med spillere som kysser klubbmerket bare for å smiske. Fansen gjennomskuer det om det ikke er ekte. Med Deila har de skjønt at han virkelig mener det, sier Harsson.

Har løsnet spillmessig

Et tap søndag vil være en dyp ripe i lakken, samtidig som en seier vil gjøre Deila ytterligere mer populær.

«Old Firm»-oppgjørene er blant de mest klassiske nabooppgjørene i europeisk klubbfotball. Nå er det semifinalen i ligacupen som gjelder.

Etter en trå start i Skottland, med blant annet et mislykket forsøk på å kvalifisere seg til Champions League, har dagene blitt betydelig lysere for Deila.

— Laget har gjort en god figur i Europaligaen. Nå skal de møte Inter Milan. Ingen forventer at Celtic skal slå dem ut, men gjør de det blir det en ekstra bonus.

— I Skottland går han for å vinne «The Treble» (ligaen og de to cupturneringene). Selv om Celtic har vært dominerende i Skottland, er det bare to managere i klubbhistorien som har klart det tidligere, forteller Harsson.

Skadet nøkkelspiller

Deila må klare seg uten viktige Charlie Mulgrew mot Rangers. Han har pådratt seg en kneskade og vil være ute en stund.

— Det er først og fremst synd for ham, men det er også synd for oss fordi han er en viktig spiller for oss. Men nå har det skjedd, og jeg er sikker på at vi er i stand til å gjøre det bra på søndag likevel, sier Deila ifølge lokalavisen Evening Times.

Celtic har nå vunnet fire kamper på rad, noe som Deila tror vil gi laget nødvendig selvtillit.

— Vi har mange store personligheter i gruppa og spillere som liker store kamper. Vi gleder oss til kampen og er selvsikre, sier Deila.