Rayo Vallecano-trener Paco Jémez setter farge på toppdivisjonen i Spania med sine krasse uttalelser og uredde fotballfilosofi.

Men da hans mannskap gjestet Atlético Madrid lørdag kveld, var det Jémez' klesvalg som vakte mest oppsikt.

Med dress, rosa skjorte, slips, og sist men ikke minst, en kamuflasjeaktig sportslue, ble Jémez' antrekk latterliggjort på Twitter.

«Paco Jémez slutter aldri å forbløffe oss med hans kampdagantrekk» skrev Twitter-brukeren SundayLeagueHipster.

«Paco Jémez er mitt idol, men han presser motegrenser i kveld» skrev brukeren Adam Matvya.

«Rayo Vallecanos trener Paco Jémez ser ut som om han skal til å rane en bank i GTA 5 (kjent TV-spill, journ .anm.)» skrev Ross Maciewicz.

Det viste seg imidlertid at Jémez klesvalg ikke bare var et tiltak for å takle den kalde Madrid-brisen.

Paco Jémez - uten lue Foto: NTB scanpix

Underveis i kampen meldte nemlig TV-kanalen Gol at Jémez hadde på seg luen for å vise sin støtte til kreftsyke Wilfred Agbonavbare, en nigeriansk keeper som tidligere spilte for Rayo, og andre kreftrammede.

Hedret med banner

Da Rayo Vallecano-spillerne gikk ut på gressmatten på Estádio Vicente Calderón lørdag kveld, hadde de med seg et banner med teksten FuerzaWilfred (styrke til Wilfred), for å støtte klubbens tidligere målvakt.

Wilfred Agbonavbare spilte for Rayo Vallecano fra 1990 til 1995, og bor fortsatt i Spania. Hans tre sønner bor imidlertid i Nigeria. Rayo Vallecano har derfor betalt for at de tre sønnene skal kunne reise til Spania for å pleie deres kreftsyke far.

Oppgjøret mot Atlético Madrid endte forøvrig med 1-3-tap for Rayo Vallecano.