Etter tredjeplass på lørdagens 5000 meter hadde Sverre Lunde Pedersen håp om en ny pallplass på 1500-meteren i Vikingskipet søndag. Slik skulle det ikke gå. Til tross for en bra tid, 1.46,64, ble ikke Pedersen bedre enn nummer seks på en dag der det meste handlet om Denis Juskov. Russeren vant 1500 meter med knalltiden 1.45,07, og var med det 73 hundredeler foran nederlandske Kjeld Nuis. Canadiske Denny Morrison ble nummer tre.

Selv om det var fem stykker foran ham på resultatlisten, var ikke Pedersen skuffet over løpet sitt.

— Dette er den raskeste 1500-meteren jeg har gått i år tidsmessig. Det skal jeg være godt fornøyd med. Det var mange som gikk fort, sier Pedersen til NTB.

— Med litt mer overskudd skal det gå enda fortere, men dette var uansett godt å ta med seg.

22-åringen avsluttet dagen med å gå fellesstart, den første på norsk jord i verdenscupsammenheng. Også her ble Pedersen nummer seks. Sørkoreanske Lee Seung-hoon vant løpet, tyske Marco Weber ble nummer to, mens belgiske Bart Swings kom på tredjeplass.

Fellesstarten var den siste konkurransen for Pedersen før VM enkeltdistanser i Heerenveen om halvannen uke. Som BT meldte lørdag, har osingen bestemt seg for å gå både 10.000 meter, 1500 meter og 5000 meter, tre dager etter hverandre.

— Vi så på hva som var de beste mulighetene for meg, og kom frem til at vi dropper lagtempoen. Jeg leverte en såpass bra 10.000 meter i EM (der han ble nummer to, red.anm.), den bidro til at jeg bestemte meg for å gå, sa Pedersen.