HAMAR (Aftenposten.no): Det er skaden han slet med foran oppkjøringen som gjør at sesongen 2014-15 er spolert. Bøkko som i årevis har vært pallkandidat både på 1500 meter og 5000 meter i de store løpene, ligger langt bak.

— Det er vanskelig til å få dette til å bli en bra sesong. Da må det skje et under helt på slutten, sier Bøkko selv.

Kneskadet i hele fjor

Kneskaden slet han med gjennom hele sesongen i fjor, men fullførte. Han ville ikke gi det vonde kneet skylden for et skuffende OL. Derimot gir han det skylden for den noe labre innsatsen denne sesongen. Søndag ble han bare nr 14 på 1500 meter, hans favorittdistanse.

— Det blir litt som å ta eksamen etter bare å ha lest siste uken. For at man skal kunne prestere bra, må man ha en god treningssommer bak seg. Det har jeg ikke, sier Bøkko til Aftenposten.no.

God trening resten av sesongen

Sesongen er ikke bortkastet, men resultatene har ikke blitt i nærheten av det man kan forvente av en Håvard Bøkko.

— Jeg har jo lyst til å gå løp, men det er selvfølgelig kjedelig når jeg ikke går for pallplasser.

Resten av sesongen bare lar han skli forbi.

— Jeg skal bruke de siste løpene som god trening, sier Bøkko som overhode ikke har tenkt tanken på å legge opp.

Lunde Pedersen best

I en sesong hvor mye har gått galt for Norges tidligere ener på herresiden, har Sverre Lunde Pedersen stått frem som eneren. Han fikk en tredjeplass på 5000 meter, 6. plass på 1500 meter og 6. plass på den avsluttende fellesstarten i Vikingskipet.

Ida Njåtun gikk en såpass bra 3000 meter søndag at hun nå er kvalifisert for VM alround for kvinner. Hun blir Norges eneste løper på kvinnesiden. I herreklassen har Norge tre plasser.