Lørdag kveld skriver VG at sjakkspiller Magnus Carlsen får en gjesterolle i den ikoniske TV-serien "The Simpsons". Avisen får dette bekreftet av manusforfatter Al Jeal på Comic Con-messen i San Diego, California.

Andre celebre sportsnavn har tidligere hatt en rolle i serien. Blant andre David Beckham og Michael Jordan har blitt animert inn i "The Simpsons".

Manageren: — En ære

–Det er jo en ære. De har ikoniske figurer som gjør gjesteroller i Simpsons-serien. Serien er en slags kulturell institusjon i verden. Samtidig ønsker jeg ikke å si så mye mer før jeg får vite mer fra produsenten, sier Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

Han forteller samtidig at de ikke har sett hvordan 25-åringen vil se ut i serien, men VG skriver at replikkene allerede er spilt inn og at episoden kommer på luften i 2017. Agdestein mener rollen forteller mye om statusen til den norske sjakkspilleren.

THE SIMPSONS: Lisa (fra venstre), Marge, Maggie, Homer og Bart. Foto: NTB scanpix

–Det er verdens beste sjakkspiller. Det er en posisjon med høy status i verden selvfølgelig. Simpsons er en serie som treffer mange mennesker og en ære for Magnus. Hvis du har som mål å gjøre sjakk mer populært i verden er dette en fin mulighet, sier han.

Følger en rekke idrettsstjerner

TV-serien er blant USAs største. Siden den debuterte i 1989 er det laget hele 27 sesonger og totalt 596 episoder. Hovedkarakterene i serien er familien Simpson, bestående av Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie.

Andre kjente idrettsstjerner som har hatt en gjesterolle i TV-serien er den brasilianske fotballspilleren Ronaldo, tennissøstrene Wiliams, Pete Sampras, Andre Agassi, Lance Armstrong, Tony Hawk og LeBron James for å nevne noen.

Magnus Carlsen avsluttet nettopp en turnering i Bilbao. Den vant han etter triumf mot blant andre Anish Giri. Det var første gang Carlsen slo nederlenderen i klassisk sjakk, på 16 forsøk.

— Jeg synes alltid spillet mitt kan være bedre, men dette er den beste turneringen jeg har spilt på en stund hvis man ser på innholdet og kvaliteten på partiene mine, sa Carlsen til nettstedet mattogpatt.no om turneringsseieren.