For første gang vant Magnus Carlsen over rivalen Anish Giri i klassisk sjakk.

Det er blitt snakket mye om Carlsens Giri-forbannelse, men i forsøk nummer 16 greide nordmannen å vinne over nederlenderen.

Giri var den eneste i Carlsen ikke hadde slått i den ypperste verdenseliten. Da de møttes for første gang, i januar 2011, sjokkerte Giri sjakkverdenen og vant. Da var nederlenderen bare 16 år.

Etter det har 14 partier dem imellom endt med remis.

Fått med deg denne?

Med seieren fredag sikret Carlsen seg også totalseieren i Bilbao Masters. Turneringen i Bilbao regnes som en av de store turneringene på sjakk-kalenderen.

— Endelig klarerCarlsen å slakte bjørnen, utbrøt kommentator og stormester Jan Gustafsson på Chess24s sending, ifølge sjakknettstedet Matt & Patt.

Det så lenge ut til at Giri ville greie å stå imot, men til slutt greide Carlsen å sikre seieren.

Rivaler

Carlsen og Giri har vært arge rivaler de siste årene.

I fjor kalte Giri Carlsen for sin «klient», som i sjakkretser betyr en spiller han lett kan ta poeng fra. Det stikket kom etter at Carlsen hadde stemplet Giri som «feig».

Det er nemlig de forskjellige spillestilene som ofte er i sentrum av rivalens verbale angrep. Giri er kjent som en forsiktig spiller, noe som er en stor del av årsaken til at Carlsen sliter med å beseire ham.

Rivalene har imidlertid en god tone borte fra brettet. Da Giri giftet seg i sommer, sendte Carlsen inn en videohilsen som ble vist på bryllupsdagen.