MAGNUS CARLSEN-ANISH GIRI 1-1

Magnus Carlsen (25) har vært i imponerende form i storturneringen i Bilbao, Spania denne uken. Turneringen har vært en sjø av remiser, men Carlsen har vært unntaket.

Torsdag, fredag og lørdag vartet nordmannen opp med praktseire — sjakkeksperter verden over var nærmest i ekstase.

Søndag kunne Carlsen kronet verket med en virkelig spesiell seier - hans første mot nederlenderen Anish Giri (22) - etter 15 mislykkede forsøk.

Og Carlsen var i ferd med å fortsette seierjakten. Nordmannen hadde en lovende stilling, og hadde én bonde mer enn rivalen. Så hentet imidlertid Giri frem forsvarsspill av ypperste merket, og berget sin 14. strake remis mot Carlsen.

Det spanske nyhetsbyrået EFE gjorde et poeng ut av Carlsens oppførsel etter partiet. Nyhetsbyrået rapporterer at Carlsen fremstod som «enormt irritert», og kun svarte med enstavelser på tekniske spørsmål.

Dette er imidlertid langt fra uvanlig opptreden på pressekonferanser med slitne sjakkspillere.

Du kan spille gjennom trekkene i partiet på chess.com.

Fikk du med deg dette? REAKSJONER MOT JUKSETILTAK I SJAKK-NM: Låste inne hundrevis av mobiler.

- Jeg følte meg ganske bra

Selv om Carlsen har prestert på et skyhøyt nivå så langt i Bilbao, hadde nordmannen nok virkelig håpet på en etterlengtet seier over Giri søndag.

Til tross for skuffelsen uttalte Carlsen seg uansett til mediene etter partiet.

– Jeg følte meg ganske bra. Jeg mentestillingen min var god. Jeg trodde ikke at jeg sto bedre, men det var en forholdsvis enkel stilling for meg å spille på, sier Carlsen ifølge sjakknettstedet Matt & Patt.

Anish Giri innrømmet på sin side at han ble utspilt i åpningen, som var en dronninggambit.

– Det er imponerende hvordan Magnus presset, men det er også veldig imponerende hvor presist Giri forsvarte seg, sa sjakkspiller Fiona Steil-Antoni i Chess24-studiosendingen.

CARLSEN ÅPNET TURNERINGEN MED OVERRASKENDE TAP: Amerikaner brøt forbannelse mot verdensmesteren.

VM-rivalen sliter

Dermed endte altså det hele med remis. Carlsen er likevel en klokkeklar favoritt i turneringen, som spilles over ti runder.

Carlsen står med 10 poeng etter 5 runder. Hikaru Nakamura er nummer to med 7 poeng.

Det er forøvrig verdt å merke seg at Sergej Karjakin, Carlsens VM-motstander i november, ligger på delt sisteplass med 4 poeng.

I denne turneringen får man tre poeng ved seier, og ett poeng med remis.

Mandag er det hviledag i Bilbao. Tirsdag har Carlsen de svarte brikkene - igjen mot Anish Giri.