Etter 30 partier uten tap mot amerikaneren, åpnet Carlsen med tap i storturneringen Bilbao Masters i forrige uke. Tirsdag kan Carlsen revansjere det, med et nytt parti i samme turnering.

— Det blir en ekstra interessant kamp siden Nakamura slo ham sist, men etter det har Magnus vært veldig god. Det virker som han er i bra slag nå, innleder Espen Agdestein på telefon fra Spania.

— Han ble nok i temmlig dårlig humør noen timer...

- Remis er bra

Magnus Carlsens manager er på ferie og ikke i direkte kontakt med verdenseneren under prestisjeturneringen i den spanske kystbyen, men tror nordmannen har en god mulighet til å vinne.

Les mer:

Les mer:

Carlsen reiste seg mesterlig med tre seiere, før han søndag hadde en remis mot Anish Giri. Etter en hviledag starter nå neste del av turneringen, som Carlsen leder med tre poeng på sin overmann fra førsterunde.

— Remis er et ålreit resultat i dag. Jeg har en følelse om at Magnus vil spille på det sikre, men dukker det opp noen muligheter, vil han være sugen på revansje, sier Agdestein.

- Går neppe bananas

Ettersom 26-åringen starter med svart, er det ingen grunn til å tro at Carlsen vil gå naivt til verks på partiet.

— Han vil tenke sikkerhet og neppe gå bananas med svart. Turneringen er viktigere enn å slå Nakamura, sier Agdestein.

Med gårsdagens hviledag tror han Carlsen er fult skjerpet, men erkjenner at tapet mot Nakamura må ha svidd. Underveis i turneringen har han kun hatt kontakt med sjakkeneren via faren.

— Jeg er helt sikker på at han mislikte det, for han har kost seg med den gode statistikken. Nakamura kan være litt stor i kjeften og tro han er veldig god, sier Agdestein.

Les mer:

— Han har etterhvert blitt flink til å legge tap bak seg. Å håndtere det er viktig, for mangel på nattesøvn kan ødelegge en hel turnering. Irritasjon har Magnus vært flink til å bruke som positiv energi, fortsetter han.

- Er det en ekstra rivalisering der?

— Det er det nok. Amerikanerne har jo som regel stor tro på seg selv og det legger han ikke skjul på selv heller. Da blir det ekstra viktig å sette ham på plass, sier 51-åringen.

- Får se om han får vann på mølla

— Samtidig liker Magnus selv å være i harmoni og ha mest mulig objektivitet når han skal spille. Han liker ikke å fyre seg for mye opp, så han ikke kommer i ubalanse, legger han til.

Manageren er spent på hvordan verdenstoer Nakamura vil angripe tirsdagens parti, men tviler på at 28-åringen vil ta Carlsen to ganger på rad.

— Magnus kjenner nok litt på det, han vil ikke tape for Nakamura en gang til. Får se om Nakamura har fått vann på mølla. Han må jo vinne, så det er opp til han hvordan partiet vil utvikle seg.

- Er det mulig for ham å slå Carlsen to ganger på rad?

— Jeg tror ikke det vil skje. Vi får ikke håpe det, men jeg tør ikke utelukke det.

Les mer: