Søndag kommer det storfint besøk når medaljerival Strømsgodset tar turen fra Drammen til Bergen. Da skulle man tro at Brann-supporterne nærmest gikk av hengslene for å skaffe seg en billett.

Så langt stemmer ikke det helt med prognosene klubben selv oppgir.

— Vi har passert 9000 solgte billetter og holder salgsfarten til rundt 12.000 tilskuere mot Strømsgodset, sier salgssjef Dag Frode Algerøy.

Grønner håper på 15.000

Han sier været og avslutningen på fellesferien kan spille inn på hvor mange som faktisk møter opp til slutt.

— Vi pleier å treffe nokså godt under ordinære forhold. Vanligvis bommer vi med 3-400, men været på kampdag kan påvirke. Langtidsvarselet for helgen er absolutt ikke godt, men mange kommer igjen fra fellesferien. Det gir en boost, men vi vet ikke helt virkningen av hvor mange som vil få med seg en Brann-kamp før hverdagen slår til, forklarer Algerøy.

12.000 tilskuere vil være blant de mest besøkte kampene i år, men må likevel anses som skuffende. Det er også Jonas Grønner enig i.

— Vi har gjort en god jobb i denne klubben i lang tid. Det er plass til 17.317 stykker, og det hadde vært gøy om det hadde beveget seg opp mot 14-15.000. Jeg håper dette er en kamp som kan friste, sier 22-åringen.

Skryter av supporterne

— Har ikke dere gjort deres jobb for å trekke bergenserne?

— I en toppkamp mot Strømsgodset i eliteserien, så hadde vi selvsagt håpet på mer. Men vi har skuffet dette publikumet mange ganger, så vi skal ikke be om så veldig mye mer. Det er mange supportere som er flinke til å få med seg flest mulig. Om alle gjør litt, så kommer det et par ekstra. Og det merker vi, sier han.

Brann selger normalt rundt 2000 billetter på kampdag. Grønner håper "trege" billettkjøpere får ut fingeren.