LARNAKA/BERGEN: Det bekrefter RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug overfor adressa.no.

— Vi har fått melding fra Fotballforbundet om at den kampen allerede er flyttet. Den blir spilt søndag, sier hun.

Tidspunktet for kampen ble onsdag ettermiddag bekreftet av forbundet, til søndag 21. august klokken 18. For da Rosenborg røk ut av mesterligakvaliken mot kypriotiske Apoel Nikosia tirsdag kveld ble det også klart at Kåre Ingebrigtsen og co skal ut i europaliga-playoff torsdag 18. august.

- Kan ikke spille

Det betyr at kampen mellom Brann og Rosenborg, som opprinnelig var satt opp til å bli spilt lørdag 20. august blir skjøvet på én dag. Fotball

— Det står på terminlisten at det må tas hensyn til europaliga- og mesterligakvalik. Det har ligget i kortene hele veien. Vi kan ikke spille torsdag og lørdag, sier Moe Dyrhaug.

Rosenborg fikk beskjeden fra forbundet allerede sent tirsdag kveld.

RBK-lederen er trygg på at fotballfansen har forståelse for kampflyttingen.

— Men det er selvfølgelig trist om det er familier som har lagt ferieturer eller langhelg inn for å få sett kampen. Men nå blir kampen spilt samme helgen. Den blir spilt på søndag, poengterer Moe Dyrhaug.

Brann: «Vi blir rasende»

Brann Bataljonen varslet på Twitter at de ville bli «rasende» om kampen ble flyttet.

«Hvis dere tar fra oss en lørdagskamp hjemme mot RBK blir vi rasende. Dette til info. Rosenborg kan hvile etter sesongen!», skrev de tirsdag.

Men ifølge supporterleder Roger Lillebøe-Hansen er flyttingen uproblematisk.

– Det er helt naturlig at kampen flyttes til søndag når de skal spille torsdag. Det er regler for sånt. Når kampen først skal flyttes, er vi glad for at den skal spilles på fotballdagen søndag, og ikke en onsdag eller noe sånt, sier supporterlederen til Bergens Tidende.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier at klubben må forholde seg til at retningslinjene er slik.