Erik Huseklepp (31) har sagt nei til et første kontraktsforslag til Brann. Klubben tilbød spilleren en ettårsavtale med svært kraftig lønnskutt.

Huseklepp skal ønske seg en lengre avtale, noe som ikke nødvendigvis samsvarer med Branns interesser. En annen veteran i klubben, Azar Karadas (34), takket ja til en ettårsavtale rundt nyttår.

Da Huseklepp kom tilbake til Brann etter halvannet år som proff i Italia og England, skrev han en avtale på fire og et halvt år. Det er denne — med en årlig utbetaling på rundt tre millioner kroner - som nå løper ut. Etter det BT erfarer var Branns første lønnstilbud på langt under en million kroner i året. I 2015 innførte Brann et nytt lønnssystem, der den maksimale grunnlønnen er 900.000 kroner, med bonusordninger som kan øke dette. Huseklepp skal altså ikke ha blitt tilbudt lønn i den øverste kategorien.

Tause

Verken Branns sportssjef, Rune Soltvedt, eller Huseklepp selv ønsker å kommentere saken overfor BT.

Denne sesongen har Huseklepp fått begrenset med tillit fra trener Lars Arne Nilsen. Tross at Huseklepp har startet mer enn halvparten av kampene på benken, er det bare Fredrik Haugen (24) som har levert flere målpoeng (mål og målgivende pasninger lagt sammen). I de siste kampene har Huseklepp gjentatte ganger kommet inn fra benken og bidratt på avgjørende vis. I triumfen borte mot Odd søndag, la han opp til 2-1-målet Haugen scoret. De siste tre kampene har Huseklepp hver gang notert seg for en målgivende pasning, etter å ha blitt byttet inn. I forrige hjemmekamp mot Aalesund, scoret han sitt tredje seriemål for året.

Brann og Huseklepp er ventet å fortsette samtalene om fremtiden. Han er like ved å passere 300 obligatoriske kamper for Brann. På disse har han scoret 66 mål.