Torgeir Katla, Haugesund-supporter.

Kort fortalt så virker Bjarne Berntsen og hans hjelpere til å ha slukt Hypercube sin rapport mer eller mindre hel. Inntrykket av at sentrale aktører i NFF ikke har spesielt god kontakt med grasrota forsterkes.Ingen vet eksakt hva Berntsen og co kommer til å foreslå, men jeg legger til grunn det som pressen har snakket om i det siste. For å ta det positive først så er jeg med på å spisse divisjonssystemet og toppfotballen.

*** Her finner du alle våre supporterblogger**

To avdelinger i 2.divisjon tror jeg vil være veldig bra og heve den divisjonen vesentlig. Det bør vel også bety at topplagene sine andrelag ikke kan spille høyere enn 3.divisjon?

Antall lag i serien

16 lag i TL har av noen vært sett på som den store stygge ulven. Dette skal være grunnen til at publikumstallene har stupt og at landslag og klubblag har mislykkes i Europa. Gid verden var så enkel og forklaringene så åpenbare. Problemet er selvsagt langt mer sammensatt og ikke glem at ordningen også har sine fordeler.

Den største er at langt flere unge norske spillere har fått sjansen i vår øverste divisjon. Men jeg er ikke blind for at forslaget har noe i seg og en reduksjon til 14 lag kan helt sikkert forsvares.

Sluttspill

Men det er det tredje store endringsforslaget som får hårene til å reise seg på ryggen hos meg. Et sluttspill for de beste lagene og et for de dårligste etter at alle lagene har spilt mot hverandre to ganger. Hva er poenget med 26 seriekamper først da? Er det ikke nok til å bestemme en verdig vinner?

Kan ikke de iskrigerne få drive på med sånn «toskaskap» for seg selv? Endringer kan være bra, men dette her vil ikke bidra til noen kvalitetsheving av norsk fotball slik jeg ser det.

Seriekamp vs femmila i Kollen

Med dette systemet må jo også sesongen utvides. Andre serierunde på brune gressbaner, mens femmila i VM står på i de tusen hjem. Lykke til med å øke publikumsoppslutningen, Berntsen.. Tipper også at kampen om femteplassen i sluttspillet blir en høydare første søndag i advent.

Optimisten i meg sier at dette ikke er noe norske toppklubber og ledere vil ha. Og derfor tror og håper jeg at denne ideen blir gravlagt på fotballtinget til vinteren.

Jeg tar det som en selvfølge at Jos, Opedal, Dempsey og alle andre i FK Haugesund vil gjøre sitt for at forslaget om sluttspill glatt og elegant blir lagt i en skrivebordsskuff for en lang tid framover.