AMSTERDAM: Hurdals-gutten er klar på at han selv må ta ansvaret for at sesongen ikke er blitt som han trodde, men han står inne for det han sa til Aftenposten etter et løp på Bislett 24. juni.

— Det må være litt takhøyde. Sånn er det i næringslivet også. Hvis en avdeling gjør det dårlig, så er det lederen som har ansvaret, sier Buraas, som presiserer at han ikke har noe personlig i mot Ronny Nilsen.

— Han er en fin fyr som det er moro å prate med. Kritikken var ikke noe personangrep. Jeg er bare så lidderlig opptatt av det jeg driver med. Rett etter et løp er det kanskje heller ikke slik at man snakker med hodet. Men uansett mener jeg det er best å være ærlig fremfor å surmule i gangene.

BAKGRUNN:

Til EM som invitert

Etter å ha vært 13 sekunder bak EM-kravet på Bislett for to uker siden stakk Buraas til St. Moritz for å lade opp til et løp i Heusden 16. juli. Toget hadde gått både for EM og OL. Men så ville Det europeiske friidrettsforbundet ha fulle felt i EM. Dermed tikket det inn en sms fra nettopp Ronny Nilsen til Ready-løperen i St. Moritz. Budskapet var klart: Du kan få være med likevel.

Med 13,43 fra sesongåpningen i USA var Buraas blant dem som kunne få komme til Amsterdam som god nok bak dem som har greid 13,40.

Vanskelig å forutsi formen

Buraas merket at han var dårlig trent for konkurranser da han kom til St. Moritz. I jaget på EM-kravet løp han tre 5000-metere på tre uker. Den siste, på Bislett, stilte han opp i etter å ha fått sms av Nilsen samme dag om at han hadde sin siste sjanse.

LØPER FINALE I KVELD: Sindre Buraas. Foto: NTB Scanpix

— Jeg tapte 10-12 dager med allsidig trening. Da var jeg inne i en periode hvor jeg kjørte tre korte økter om dagen på til sammen to og en halv time. Det hadde jeg ikke gjort om jeg visste at jeg skulle konkurrere.Nå er det ikke lenger 13,40 som gjelder for romerikingen, men 13,22 for å ta det særnorske kravet. Det internasjonale er på 13,25. — Jeg skulle gjerne vært i 13,11-form, sier 27-åringen og tenker på løpet han gjorde i Heusden 18. juli i fjor.

Det er han ikke.

Eller har høydetrening sammen med medaljebrødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen i St. Moritz gjort underverker?

Finalen starter 18.10.