Eliteserien opplever økonomisk svikt og lave tilskuertall. Og norske lag presterer elendig ute i Europa.

Ett av tiltakene for å snu trenden er å redusere antall lag i eliteserien fra 16 til 12 lag, skrev Lars Tjærnås i en blogg tidligere fredag.

Liker danskemodellen

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier seg helt enig med Tjærnås.

– Antall lag må kuttes, sier Rekdal til bt.no.

Tjærnås lanserte dette forslaget: 12 lag i begge de øverste divisjonene, der alle møter hverandre to ganger, totalt 22 kamper. Deretter deles ligaen i to, et sluttspill med de seks beste, en nedrykkspulje med de seks nederste. Disse møtes to ganger, totalt ti kamper. De to nederste rykker ned, alternativt kvalik på lag nummer tre fra bunn. Dette betyr totalt 32 kamper, to flere enn i dag, men med fordelen at de beste møtes dobbelt så ofte.

– Jeg kunne tenke meg en trippel serie som i Danmark, sier Rekdal.

– For liten interesse

– Dette må jobbes grundig med og bli gjennomført på en god måte. Men vi er nødt til å gjøre noe – det er jo ikke publikum igjen på kampene, sier VIF-treneren.

Frem til og med 1994 var det 12 lag i eliteserien. Fra 1995 til og med 2008 var det 14 lag, mens serien ble utvidet til 16 lag fra 2009. – Jeg var positiv da serien ble utvidet til 16 lag. Man fikk spredd fotballen til hele landet, men nå ser vi at det er for liten interesse. Vi trenger en spissing med mer kvalitet og dramatikk i kampene, sier Kjetil Rekdal.