Santi Cazorla og Danny Welbeck ble Arsenals helter da Arsène Wengers menn tok en svært viktig borteseier mot byrivalen i kampen om en plass i neste års mesterliga.

Med søndagens trepoenger ligger Arsenal à poeng med Southampton på 4.-plass, men med dårligere målforskjell.

Dermed ligger Arsenal svært godt an for å igjen kvalifisere seg for Europas beste selskap neste sesong.

— Vi spilte en god kamp og sto sammen. Keeperen vår hadde noen gode redninger, og vi visste det var en kamp der vi måtte være gode i lufta, sa Wenger ifølge BBC etter kampen.

Protesterte kraftig

Arsenals mål kom i kampens 41. og 44. minutt. Først ga Cazorla Arsenal ledelsen på straffe etter at han selv ble felt. West Hams Winston Reid reagerte voldsomt, men reprisen viste at han løftet beinet og hektet Cazorla, så straffen var klar.

Tre minutter senere fikk Welbeck et perfekt innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain, og han hadde ingen problemer med å skli ballen i mål fra kloss hold.

Dermed gikk Arsenal til pause med en litt heldig 2-0-ledelsen. West Ham fikk blant annet et vidundermål av Alex Song annullert for offside, noe selv Arsenal-manager Wenger mente var feil.

— Jeg vet ikke hvorfor målet ikke ble godkjent. Jeg trodde ikke det skulle bli annullert, sa Arsenals franske manager.

— Å si vi er skuffet og frustrerte over den avgjørelsen er en underdrivelse. Forbløffet er mer dekkende, sa West Ham-sjef Sam Allardyce.

Skapte mange sjanser

I annen omgang gikk West Ham for en tidlig scoring, og etter ni minutter tente Cheikhou Kouyaté hjemmelagets håp med en heading. James Tomkins la inn fra høyre, og i midten raget Kouyaté høyest.

I minuttene etter reduseringen presset West Ham på, men Arsenal red av stormen.

Utover i annen omgang skapte Arsenal flere sjanser på kontringer, men verken Welbeck, Cazorla eller Alexis Sánchez klarte å få ballen i mål.

På overtid kastet hjemmelaget alt framover, men mål ble det ikke.

Dermed tok Arsenal sin åttende strake seier mot West Ham, og gikk i tillegg forbi dem på tabellen.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 19. runde:

Aston Villa – Sunderland 0-0 35.436 tilskuere.

Rødt kort: Fabian Delph (49), Aston Villa.

**Hull – Leicester 0-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Riyad Mahrez (32).

23.000 tilskuere.

Rødt kort: Paul Konchesky (88), Leicester, Stephen Quinn (90), Hull.

**Manchester C. – Burnley 2-2 (2-0)

Mål:** 1-0 David Silva (23), 2-0 Fernandinho (33), 2-1 George Boyd (47), 2-2 Ashley Barnes (81).

46.000 tilskuere.

Queens Park Rangers – Crystal Palace 0-0 18.011 tilskuere.

Brede Hangeland var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

**Southampton – Chelsea 1-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Sadio Mané (17), 1-1 Eden Hazard (45).

31.641 tilskuere.

Rødt kort: Morgan Schneiderlin (88), Southampton.

**Stoke – West Bromwich 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Mame Biram Diouf (51), 2-0 Diouf (66).

27.070 tilskuere.

Tottenham – Manchester U. 0-0 35.711 tilskuere.

**West Ham – Arsenal 1-2 (0-2)

Mål:** 0-1 Santi Cazorla (str. 41), 0-2 Danny Welbeck (44), 1-2 Cheikhou Kouyate (54).