Manchester City benyttet seg ikke av muligheten til å kappe ned forspranget til serieleder Chelsea, da det kun ble 2-2 hjemme mot Burnley søndag.

Chelsea så ut til å ha gitt Manchester City en forsinket julepresang ved å spille 1-1 borte mot Southampton, men de lyseblå nektet å ta den imot. Dermed forblir avstanden opp til London-laget på toppen av tabellen tre poeng.

City-manager Manuel Pellegrini så sitt snitt til å rullere på laget i det tøffe juleprogrammet. Blant annet ble formspilleren Yaya Touré hvilt i oppgjøret, mens kaptein Vincent Kompany også ble utelatt fra troppen for ikke å ta noen sjanser med belgierens skadeproblemer.

Men å ta lett på Burnley viste seg å være et feilsteg av Pellegrini. For selv om hjemmelaget ledet komfortabelt 2-0 ved pause, kriget gjestene seg tilbake i oppgjøret og sørget til slutt for å ta med seg ett poeng hjem fra Manchester.

– Det var en stor mulighet til å få to poeng til. Alle trodde kampen var over på 2-0, men jeg har alltid sagt at kampene ikke er over før dommeren blåser, sa Pellegrini ifølge BBC.

Fernandinho-perle

David Silva sørget for en oppskriftsmessig ledelse da han i det 23. minutt trillet ballen forbi Tom Heaton i Burnley-målet. Spanjolen mottok ballen på sju meter, vendte opp og sendte ballen rolig inn i nettmaskene.

Ledelsen ble doblet i det 34. minutt. Fernandinho mottok ballen på 20 meter og tok ett touch til siden før han med innsiden curlet ballen helt oppe i krysset.

LYSEBLÅ LYKKE: Fernandinho (i midten) blir omringet av lagkameratene. Foto: Matt West / BPI / Digitalsport

Resten av omgangen brukte hjemmelaget på å trille ball og spasere inn til en 2-0-ledelse til pause.

Dommerfeil

Derfor var overraskelsen stor da det var Burnley som kom raskest ut av startblokkene etter hvilen. Allerede to minutter ut i omgangen var en offsideplassert George Boyd frampå og pirket et Danny Ings-skudd i mål. Assistentdommeren holdt imidlertid flagget nede, og reduseringen ble stående.

– Det var en feil av dommeren, konstaterte Pellegrini.

City fikk roet seg litt etter sjokket, men slet med å skape muligheter som kunne avgjøre oppgjøret. Da kjempet Burnley seg mer og mer inn i kampen, og benyttet seg av muligheten til å stjele med seg ett poeng mot topplaget.

Burnley kom tilbake

I det 82. minutt falt en andreball i føttene på Ashley Barnes. 25-åringen brukte kort tid på å tenke seg om før han dunket ballen opp i lengste hjørne. Joe Hart var sjanseløs og måtte se to poeng glippe.

– Det var et fantastisk resultat, men bak det ligger det en meget god prestasjon. Ved pause syntes jeg prestasjonen hadde vært god, og vi tror på det vi driver med. Nøkkelen var å få et tidlig mål, sa Burnley-manager Sean Dyche etter kampen.

Pellegrini mente motstanderen kjempet godt, men skylte også på eget lags innsats for at tre poeng glapp.

– Banen var veldig tung å spille på. Da det ble 2-2 hadde ikke spillerne sprut nok i beina til å gjøre mål. Vi spilte ikke bra i annen omgang, konkluderte han.

Mens Manchester City beholder sin 2.-plass på tabellen, blir Burnley værende på nest siste.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 19. runde:

Aston Villa – Sunderland 0-0 35.436 tilskuere.

Rødt kort: Fabian Delph (49), Aston Villa.

**Hull – Leicester 0-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Riyad Mahrez (32).

23.000 tilskuere.

Rødt kort: Paul Konchesky (88), Leicester, Stephen Quinn (90), Hull.

**Manchester C. – Burnley 2-2 (2-0)

Mål:** 1-0 David Silva (23), 2-0 Fernandinho (33), 2-1 George Boyd (47), 2-2 Ashley Barnes (81).

46.000 tilskuere.

Queens Park Rangers – Crystal Palace 0-0 18.011 tilskuere.

Brede Hangeland var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

**Southampton – Chelsea 1-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Sadio Mané (17), 1-1 Eden Hazard (45).

31.641 tilskuere.

Rødt kort: Morgan Schneiderlin (88), Southampton.

**Stoke – West Bromwich 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Mame Biram Diouf (51), 2-0 Diouf (66).

27.070 tilskuere.

Tottenham – Manchester U. 0-0 35.711 tilskuere.

**West Ham – Arsenal 1-2 (0-2)

Mål:** 0-1 Santi Cazorla (str. 41), 0-2 Danny Welbeck (44), 1-2 Cheikhou Kouyate (54).