Southampton borte er ingen enkel kamp. Men så er det ikke en enkel oppgave å møte ligaleder Chelsea heller.

Oppgjøret på St. Mary's endte uansett 1-1. Etter at Chelsea desperat kjempet for et seiersmål i nesten en hel omgang.

Og nå er det bare ett poeng som skiller laget fra London og Manchester City på plassen bak.

Før møtet i Sør-England hadde Chelsea kun tapt én kamp i serien. Bare Newcastle har påført José Mourinhos menn et nederlag i løpet av sesongens første halvdel.

Og ikke overraskende var det gjestene fra London som tok tak i oppgjøret fra start. Mourinho gjorde tre endringer på laget som slo West Ham 2-0 på Stamford Bridge 2. juledag.

Drømmeåpningen

Men hjemmelaget sto ikke med lua i hånden de heller. Åpningen på St. Mary's var fartsfylt og underholdende.

Sadio Mané sendte Southampton opp i 1-0 over ligaleder Chelsea. Thibaut Curtois kunne lite gjøre. Foto: NTB Scanpix

Og etter 17 minutter løftet taket seg. En ball i bakrommet, hvor Chelsea-kaptein John Terry plutselig befant seg ute av poisjon, gjorde at hjemmelagets Sadio Mané fikk en enkel oppgave med å løpe gjennom gjestenes forsvar.Alene med keeper Thibaut Curtois satte han kontrollert inn 1-0 til hjemmelaget.

— Det er bare én Ronald Koeman, sang hjemmefansen om sin nederlandske trener.

En drømmeåpning på oppgjøret sett med nøytrale øyne. For nå måtte gjesten opp og frem.

Edens dans

Og det trengte man ikke be de tilreisende fra London om to ganger. Etter målet beleiret nærmest Chelsea hjemmelagets banehalvdel. Det var kø innenfor sekstenmeteren, men de store sjansene lot imidlertid vente på seg.

Da passer det greit å ha stjerner som Eden Hazard på laget. Belgieren danset seg inn i Southamptons felt før han banket ballen i langhjørnet. En pskyologisk viktig scoring sekunder før pause.

Den fotrappe kantspilleren var eneste igjen av trioen vak Diego Costa. Både Oscar og Willian fikk hvile. Inn kom Mikel, Fábregas ble dyttet opp i 10-errollen, mens tyske André Schürrle tok plass ute til høyre.

Eden Hazard lekte inn 1-1 og balanse i regnskapet da Chelsea-spilleren utlignet rett før pause. Foto: NTB Scanpix

Den rollen fikk han i 45 minutter. For Willian ble sendt på banen etter halvspilt kamp. Mourinho hadde ingen planer om å kaste bort poeng på bortebane.Cesc Fábregas ble muligens snytt for straffe ti minutter etter pause. I stedet valgte dommer Anthony Taylor å gi Chelseas midtbanespiller gult kort for filming. Noe som var en helt gal avgjørelse.

– Der var definitivt kontakt. Dommeren hadde ikke sitt livs beste kamp, og jeg tror ikke han vil sove så godt i natt. Han hadde en forferdelig kamp, sa Fàbregas ifølge BBC.

Manager Jose Mourinho støtter sin midtbanestrateg:

– Realiteten er at du har straffer og så har du straffer. Det der var en stor en. Kamp etter kamp sier trenere at Chelsea-spillere filmer. Jeg skal gå til dommeren, ønske ham et godt år og fortelle ham at han burde skamme seg, sa portugiseren ifølge NTB.

Eden Hazard forsøkte seg etter timen spilt også, i en situasjon ikke ulik den han scoret på rett før pause. Men denne gangen strøk skuddet på utsiden av stolpen.

Sto i mot presset

I et forsøk på å få snudd kampen kastet Mourinho innpå spissveteranen Didier Drogba. Ut med en defensiv midtbanespiller, inn med nok en spiss.

Og gjestene fortsatte å presse Ronald Koemans hjemmelag. Southampton lå tilbake med alle sine spillere for å forsøke å forsvare inn det ene poenget, mens Chelsea sendte opp det de hadde. Skuddforsøk ble blokkert, innlegg ble klarert, cornere rensket unna.

Det var mer enn nok å henge hender og hoder i for tapre Southampton-spillere.

For Morgan Schneiderlin ble det rød farge på kortet etter å ha meid ned Cesc Fábregas rett før slutt. Hans andre gule i kampen hindret en Chelsea-overgang.

Redusert til ti mann fortsatte hjemmelaget å forsvare seg. Og det klarte de. For det ble ingen flere mål. Chelsea tapte dermed poeng på toppen av Premier League-tabellen.

– Southampton forsvarte seg med alt de hadde. Med organisering, vilje, solidaritet mellom spillerne og innsats kjempet de seg til poenget, sa Jose Mourinho.