Sandnes Ulf tok sommerferie på direkte opprykk. I løpet av de tre siste serierundene har de lyseblå tapt like mange kamper, blitt distansert i opprykksstriden og er fire poeng bak Kristiansund på andreplassen.

Bryne er per dato nummer ni på tabellen, men bare fire poeng skiller ned til Bærum på 13. plass og direkte nedrykk.

Fattige to poeng på de siste fire serierundene er magert nok i seg selv, langt verre er det faktum at Bryne ikke har scoret ett eneste mål på lagets fire siste kamper.

— Nå begynner det å lukte litt krise her hos oss. Mens vi var det mestscorende laget i divisjonen lenge, så har vi nå blitt det laget som fullstendig har sluttet å score mål de fire siste kampene. Det er rett og slet for svakt av oss, erkjente trener Gaute Larsen etter 0-2 tapet for Hødd søndag.

Treneren ikke tema i Bryne

Daglig leder i Bryne FK, Asle Tjøtta innrømmer at han ikke liker utviklingen.

— Jeg vet ikke om jeg vil bruke ordet bekymret, men vi er naturligvis ikke fornøyd med den sportslige situasjonen og må erkjenne at vi får en tøff kamp utover høsten, sier han til Aftenbladet.

Krister Wemberg og Bryne har hatt en tung innledning på høst-sesongen. Bare fire poeng skiller til nedrykksplass. Foto: Carina Johansen

Jærbladets faste blogger, Gunvald Salte Falkum, skriver at han har mistet troen på det som gjøres med laget og at han nå forventer at ledelsen tar grep.— Det vil ikke skje noe drastisk rundt laget og trenerne, avdramatiserer Asle Tjøtta.

— Vi er fornøyd med vårt trenerteam, og mener selv at vi har et lag som er godt nok til å kjempe seg ut av problemene. Det venter en tøff og hard jobb, som vil kreve sin mann, men sammen tror vi gruppen vil klare dette. Vi har en trener med 25 års erfaring, og Gaute Larsen har vært ute en vinternatt før. Vi tror han vil løse dette, sier Asle Tjøtta.

Ulf gir ikke opp

I Sandnes bekymrer tre tap på tre kamper, men daglig leder Tom Rune Espedal vil likevel ikke gi opp opprykkshåpet.

— Det er bare fire poeng opp til andreplassen, og jeg tror det blir kamp om denne helt ut. Men skal vi være med å slåss, fordrer det at spillerne ser seg selv i speilet og slår tilbake mot Åsane etter landslagspausen. Vi vet nemlig hva som skal til for at det snur. Det er at viljen til å vinne kommer tilbake. Kvalitetene i laget er der, nå handler det om å brette opp ermene igjen, sier han.

Sandnes Ulf solgte kaptein og keeper Hannes Halldorsson til nederlandske NEC Nijmegen i sommer. Den innlånte erstatteren fra Start, Ingvar Jónsson, har ikke vist tilsvarende nivå.

— Vi skylder ikke på enkeltspillere. Ingvar var uheldig mot Fredrikstad, slik er keeperlivet, men i det store bildet er vi fornøyd med ham. Jeg er overbevist om at han kommer sterkt tilbake. Jeg tror alle klubber, det være seg lag i 1. divisjon eller eliteserien, ville savnet en keeper og person som Hannes Halldorsson. Da er det langt verre at vi ble så feige på stillingen 3-2 til Fredrikstad søndag, mener Tom Rune Espedal.