Houston Rockets-stjernen James Harden scoret hele 45 poeng da laget vant 128-115 mot Golden State Warriors i NBA-sluttspillet mandag. Dermed lever også håpet om finale.

Etter tre strake tap hadde Rockets kniven på strupen i semifinalen som spilles best av sju kamper. I mandagens kamp tok vertene raskt kommandoen og ledet hele 45-22 etter første omgang.

Ledelsen ble aldri truet og dermed reduserte Houston-laget til 1-3 sammenlagt.

Med sine 45 poeng var kampen Hardens beste i sluttspillet noensinne.

— De er et tøft lag å møte og vi vet at vi må gi alt i hver eneste kamp. Nå må vi bare bli bedre på å levere jevnt godt, sa Harden etter kampen.

— Han spilte en utrolig kamp, konkluderte Rockets-trener Kevin McHale.

Årets spiller i NBA, Stephen Curry, landet på nakken da han forsøkte å blokkere Trevor Ariza og måtte gå av banen tidlig i annen omgang. Stjernen kalte fallet det skumleste i sin karriere, men kom seg likevel tilbake på banen mot slutten av kampen.

— Det er alltid skummelt når en spiller lander på nakken. Han gikk for egen maskin til garderoben, og legene sa at det gikk bra, sa Warriors-trener Steve Kerr.

Neste kamp mellom de to lagene spilles i Oakland natt til torsdag. Warriors har hjemmebanefordel i to av de tre neste kampene, og er derfor store favoritter til å avansere til finalen. (©NTB)