Den sveitsiske Hawks-spilleren Thabo Sefolosha snakket tirsdag offentlig om hendelsen som inntraff da han forrige uke havnet i krangel med politifolk utenfor en nattklubb i New York og ble pågrepet.

— Jeg håper dere forstår at min advokat har sagt at jeg ikke kan uttale meg om detaljer. Det vil komme fram i retten. Jeg vil bare si at jeg har store smerter, at jeg har lidd en betydelig skade og at den ble forårsaket av politiet, sa Sefolosha.

Thabo Sefolosha (t.v) i aksjon for Atlanta Hawks før beinbruddet han pådro seg da han ble pågrepet av politiet. Foto: NTB Scanpix

Han har brudd i leggbeinet og en båndskade i høyre bein. Sefolosha skal opereres denne uken, og Hawks må greie seg uten ham i sluttspillet.Sefolosha og hans makedonske klubbkamerat Pero Antic ble pågrepet av politiet som mente at de hindret dem i arbeidet med å sikre åstedet etter at Indiana Pacers-spiller Chris Copeland og to andre ble knivstukket.

Aggressivt

Hawks-spillerne er ikke mistenkt for å ha noe med knivstikkingen å gjøre, men mobilopptak offentliggjort på nettstedet TMZ viser politifolk som aggressivt legger Sefolosha i bakken. En av dem har en kølle i hånden.

30-årige Sefolosha er en nyttig reserve i Hawks-laget som er toppseedet i Eastern Conference i sluttspillet. Han er en iherdig forsvarsspiller og noterte snitt på 5,3 poeng og 4,3 returer denne sesongen.

— Jeg er ekstremt skuffet over at jeg ikke kan hjelpe lagkameratene i sluttspillet og ber om unnskyldning for denne distraksjonen, sa han.

Både NBAs spillerforening og basketballseriens ledelse vil ha fakta om hva som skjedde da Sefolosha ble skadet, og spesialenheten for politisaker i New York-politiet skal ha kontaktet Sefoloshas advokat for å få hans versjon av hendelsen.

(©NTB)