I november i fjor var Dennis Doyle bare en vanlig 31-åring bosatt i Queens, New York. Han jobbet som advokat i et lite firma på Manhattan.

Det var før han bestemte seg for å bruke opp mot 200000 kroner for å følge favorittlaget New York Knicks denne sesongen. Grunnspillet i NBA (National Basketball Assosciation) er langt og tidkrevende. Lagene spiller 82 kamper og møter de 29 andre lagene minimum to ganger.

Doyle har reist over halvannen gang rundt jordkloden for å se laget i sitt hjerte spille. Det har blitt over 70000 kilometer på reisefot.

Knicks har spilt elendig i hele år

Om ikke det er slitsomt: Knicks har levert sin dårligste sesong noensinne. På 81 kamper står laget med 17 seire og 64 tap.

Doyle visste hva som var i vente da han mottok sesongbillettene i oktober. Foto: Dennis Doyle

Natt til torsdag avsluttes grunnspillet med full runde.

«Dette er et helvete» og «Ganske sikker på at dette er den verste kampen hele sesongen. Kanskje i livet mitt», tvitret Doyle natt til søndag.

Da vant favorittlaget mot Orlando Magic, men de to lagene samarbeidet om en historisk dårlig periode med basketball. I den andre perioden ble det bare scoret 15 poeng. Det er det laveste siden ligaen innførte skuddklokken for over 60 år siden.

Doyle skriver om «eventyret» på bloggen sin

Basketballeventyret har han loggført på bloggen «The Oakman Cometh». Navnet henspiller på kallenavnet til Doyles favorittspiller, Charles Oakley. Han ble en fanfavoritt i løpet av ti sesonger i New York på 80— og 90-tallet.

Det var på samme tid Doyle trykket Knicks til sitt hjerte.

I høst var 31-åringen lei av livet. Selv om han hadde fast jobb, syntes han den var lite givende og direkte kjedelig.

Følg oss på Facebook og Twitter

− Til slutt ble jeg apatisk. Det gikk utover jobben og sjefene mine gjorde det jeg aldri klarte selv: Slapp meg ut i villmarken, skriver Doyle på bloggen om dagen han fikk sparken.

En natt han lå i senga fikk han den vanvittige ideen. Han lå i halvsøvne da den kom, men våknet straks opp. Han skulle ikke bare dra på alle kampene, han skulle i tillegg skrive om det.

− Det var som da grinchen fant ut at han skulle stjele julen, en fantastisk og forferdelig idé.

Penger vokser ikke på trær

Midlene til å gjennomføre eksperimentet var ikke lette å skaffe. Doyle hadde spart godt i løpet av sine tre år i advokatfirmaet. I tillegg var faren smart da han på 90-tallet satt opp en investeringskonto for både sønnen og døtrene.

Faren insisterte på at de skulle investere 40000 kroner i arv i aksjemarkedet. Søstrenes aksjepenger forsvant fort, men Dennis hadde fortsatt sine i behold.

− Hvis jeg har pengene, hva kan egentlig stoppe meg? Som jeg ser det: bare frykt. Frykten for at jeg gjør det ti år for sent eller at jeg ikke klarer å gjennomføre det. Jeg er lei av frykten, beskriver supersupporteren i åpningsinnlegget på bloggen.

Tett kamp om de siste plassene i sluttspillet

Knicks har naturligvis ingen mulighet for å nå sluttspillet. Før sesongens siste kamp er det kun 2 av 16 plasser som ennå ikke er avgjort. Indiana Pacers og Brooklyn Nets kjemper om den siste plassen i den østlige avdelingen. I vest er det dødt løp mellom New Orleans Pelicans og Oklahoma City Thunder om den åttend e og siste plassen.

Disse spiller sluttspillet:

Øst: Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls, Toronto Raptors, Washington Wizards, Milwaukee Bucks, Boston Celtics og Brooklyn Nets/Indiana Pacers

Vest: Golden State Warriors, San Antonio Spurs, Los Angeles Clippers, Portland Trail Blazers, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, Dallas Mavericks og New Orleans Pelicans/Oklahoma City Thunder