MOLDE (Rbnett): Øyvind Gjerde fra Åndalsnes scoret seiersmålet da Aalesund tok sin første og hittil siste seier i Molde, 22. juni 2003. Den målgivende stussen kom fra en annen åndalsnesing; Amund Skiri.

— Datoen og årstallet husker jeg godt. Det var første året Aalesund var oppe i Tippeligaen og det var bortekamp mot storebror Molde. Det var en stor opplevelse bare å få komme på stadion og oppleve den ramma som var rundt kampen, sier Gjerde 12 år etter den historiske scoringa.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Han ble byttet inn for en skadet Tor Hogne Aarøy da ordinær tid var ute. Tre minutter på overtid tapte han duellen da Daniel Berg Hestad utlignet til 2-2. Fire minutter på overtid scoret Øyvind Gjerde på Molde-keeper Eddie Gustafsson og sensasjonen var et faktum.

  • I videointervjuet øverst i saken kan du se Gjerde rekonstruere de dramatiske minuttene som gjør at han aldri vil glemme 22. juni 2003. - Den dagen var det kanskje 5000 oransje tilskuere her. Nå er det solgt 245 billetter på bortetribunen foran søndagens kamp. Hva har skjedd?

— Den gang møtte vanvittig mange ålesundere på kampene. Entusiasmen var så bra at de var likegyldige til resultatene. Nå har de vært i Molde mange ganger og må dra hjem etter tap. Da er det ikke så kjekt lenger. Det gjør noe med deg når du bare taper gang på gang, sier åndalsnesingen som skal se søndagens lokalderby fra tribuneplass.

Øyvind Gjerde (38) spilte for Lillestrøm (1997-1999), Aalesund (2001-2003) og Molde (2004-2010).