Napoli kom til bortekampen mot Palermo som Italias store formlag, men måtte reise hjem med et sviende 1-3-tap i sekken.

Rafael Benitez' mannskap hadde fire strake seirer å vise til, men på Sicilia fikk serietreeren bank. Palermo ledet 3-0 etter litt over en time.

Napoli-keeper Rafael slapp for enkelt inn et skudd fra Achraf Lazaar etter 14 minutter, mens Franco Vazquez doblet ledelsen på volley ni minutter før pause.

Gjestenes første sjanse kom ved Gonzalo Higuaín på tampen av første omgang.

Luca Rigoni ga Palermo 3-0 i det 65. minutt. Først etter tre baklengsmål virket Napoli å våkne og fikk opp tempoet, men da var det for sent. Innbytter Manolo Gabbiadini sto for bortelagets redusering i sluttminuttene.

Tapet gjorde at Fiorentina tok innpå Napoli i kampen om tredjeplassen og mesterligaspill neste sesong. Firenze-laget vant tidligere lørdag 3-1 borte mot Sassuolo. Khouma Babacar scoret to av gjestenes mål.

Fire poeng skiller Napoli og Fiorentina på tabellen i Serie A.

Italiensk serie A fotball lørdag, 23. runde:

**Palermo – Napoli 3-1 (2-0)

Mål:** 1-0 Achraf Lazaar (14), 2-0 Franco Vazquez (36), 3-0 Luca Rigoni (65), 3-1 Manolo Gabbiadini (82).

12.784 tilskuere.

**Sassuolo – Fiorentina 1-3 (0-2)

Mål:** 0-1 Mohamed Salah (30), 0-2 Khouma Babacar (32), 0-3 Babacar (62), 1-3 Domenico Berardi (67).