BEITOSTØLEN (adressa.no): Petter Northug står over fredagens åpningsrenn på Beitostølen. Det opplyser Ole Thonstad, sportslig leder i Northug-teamet, til Adresseavisen.

Fortsatt i Trondheim

— Planen er at han skal gå to renn og planen er at det blir på lørdag og søndag, sier Thonstad, som i formiddag var på plass på skistadion på Beitostølen.

Det var også Northug-trener Stig Rune Kveen, de norske landslagsløperne og en rekke andre utøvere. Petter Northug var ved 11-tiden torsdag imidlertid fortsatt i Trondheim. Planen er at han reiser i retning Beitostølen senere i dag.

— Det er den første rennhelga. Tre konkurranser sitter litt for mye i, og med at han må over i trening igjen ganske fort over helga, forklarer Thonstad.

Skal gå svensk åpning

Fredag åpner langrennssesongen med 15 kilometer klassisk for menn. Lørdag er det 15 kilometer fristil, og det blir etter all sannsynlighet Northugs første møte med konkurrentene denne vinteren. Planen er også at han går søndagens sprint.

— Han skal få noen ordentlige treningsdager etter løpene her. Planen videre er å gå ett renn i Bruksvallarna neste helg, sier Thonstad.

Trener på Dombås

Ingenting tyder på annet enn at Petter Northug er i bra slag før sesongstarten. De siste månedene har hun brukt svært mye tid i høyden. Etter at han kom ned fra Italia i starten av november har han trent barmark i Trondheim.

Planen i dag er ifølge Ole Thonstad at Northug skal innom kunstsnøløypa på Dombås for å ha ei treningsøkt der. Dermed ankommer han Beitostølen sannsynligvis først i kveld.