Hetland overtar etter Trond Nystad, som gir seg etter denne sesongen.

Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding. Hetland har vært landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada tidligere, og har det siste året jobbet sammen med Nystad som trener for langrennsherrene.

— Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet vi har gjort et godt valg, og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskulturen vi har utviklet i norsk langrenn. Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co, sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen.

Hetland selv forteller i samme pressemelding at Nystad har gitt ham stort ansvar gjennom vinteren.

— Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling. Laget skal være best trent og sette en standard som nye generasjoner ønsker å strekke seg mot, sier Hetland.

Ønsket av Northug

En av dem som har ønsket Hetland hjertelig velkommen som landslagstrener er Petter Northug.

Det sa han til Adresseavisen i februar.

— Det er én klar kandidat. Vi vet vel hvem det blir også. Det er Tor Arne som er rett mann. Det er det ingen tvil om. Det er ingen andre navn som jeg ser som utfordrer ham.

Northug fikk også spørsmål om det kunne gjøre det aktuelt med et landslagscomeback om Hetland skulle få jobben.

— Vi får se. Hetland er kanskje riktig mann for å overtale meg. Hvem vet, det får vi se, sa han.

Uavklart rundt Kristiansen

Det er foreløpig uklart hva som skjer med trenerkabalen på kvinnesiden. Foreløpig har verken hovedtrener Egil Kristiansen eller trener Roar Hjelmeset forlenget sine avtaler.

Ifølge Skiforbundet er det ventet en avklaring like etter NM på Beitostølen i månedsskiftet mars/april.