DRAMMEN: Mandag denne uka sprakk nyheten om at Trond Nystad gir seg som sjef for det suksessrike norske herrelandslaget i langrenn etter kommende sesong. Det er foreløpig uvisst hvem som overtar, men assistenten Tor Arne Hetland står frem som den heteste kandidaten.

— En het kandidat

— Det er ikke gitt, men han er en veldig het kandidat, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Hetland har frem til nå ikke kommentert saken, men da Adresseavisen møtte ham i forkant av sprinten i Drammen, svarte han på spørsmål. Hetland vil imidlertid ikke kommentere spekulasjonene rundt ham selv.

— Jeg vil ikke svare på det, for da blir det bare spekulasjoner. Uansett hva jeg sier, så blir det bare feil. Vi lar det være som det er, og så lar vi Vidar styre dette internt.

Ordknapp

— Har du lyst på jobben?

— Hehe, jeg har jo en fin jobb slik jeg har det i dag.

- Det er ikke unaturlig at du er blant kandidatene?

— Nei, men som sagt, dette er en intern prosess som tar sin tid. Det blir helt sikkert bra.

Hetland avslører at han har vært kjent med Nystads beslutning i lengre tid.

- Et supert år

— Trond har vært ganske klar på at han etter denne sesongen skulle gjøre noe annet. Jeg behøvde ikke å lese Adresseavisen for å finne det ut, smiler Hetland.

Han kom inn i det norske landslaget etter forrige sesong og er strålende fornøyd med året som har gått.

— Det har vært et supert år. Det har gått virkelig bra med mange, og bredden i Norge er helt rå. Vi fyller opp med sprintløpere på distanserenn og med rekruttløpere på skirenn. Vi har hele tiden den sirkulasjonen som mange andre nasjoner mangler. Det er det mest gledelige denne sesongen.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at han vil bruke god tid på å finne riktig person for å erstatte Nystad.

— Det er tidsnok å ha det klart 1. mai, sier han til Adresseavisen.

Suveren Østberg

Under sprintprologen i Drammen i dag var Ingvild Flugstad Østberg suveren blant kvinnene. Hun slo finske Krista Pärmäkoski med over tre sekunder. Ida Ingemarsdotter fra Sverige var tredje raskest.

Øvrige norske resultater i prologen: Mari Eide (8), Kathrine Harsem (9), Kari Vikhagen Gjeitnes (12), Heidi Weng (13), Maiken Caspersen Falla (15), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) og Ragnhild Haga (23).

Charlotte Kalla røk ut etter prologen med 31. plass.

Northug-brødrene sikkert videre

I herreklassen var det russiske Alexander Panzjinskij som var raskest, ett sekund for Eirik Brandsdal. Sergej Ustiugov gikk inn til tredjeplass. Petter Northug kvalifiserte seg greit til kvartfinalen med femteplass i prologen.

De øvrige norske løperne fikk disse plasseringene i prologen: Finn Hågen Krogh (6), Ola Vigen Hattestad (8), Pål Trøan Aune (13), Even Northug (15), Fredrik Riseth (17), Timo André Bakken (18), Sindre Bjørnestad Skar (23) og Johannes Høstflot Klæbo (26).

Stjerneskuddet Emil Iversen røk ut etter prologen med 37. plass. Det samme gjorde Sondre Turvoll Fossli (31), Pål Golberg (35), Andreas Myran Steen (39) og Martin Løwstrøm Nyenget (40).

Kvartfinalene starter kl. 14.30 i dag.