LERKENDAL: Onsdag kveld tar Rosenborg i mot APOEL i den tredje kvalifiseringsrunden til Mesterligaen.

Kypriotene er ute av sesong, mens trønderne er midt inne i sin. Flere av spillerne leverer solide saker for tiden og laget er inne i én av sin beste periode denne sesongen. I sommer trente laget knallhardt for å legge inn grunnlaget til denne perioden.

Kåre Ingebrigtsen snakket om det på pressekonferansen dagen før kamp.

— Vi håper at vi er på vårt beste. Laget trente hardt i sommer og brukte noen uker på å få litt fart i beinene. Det så slik ut i de forrige kampene at vi har energi og det trengs mot APOEL, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

— Godt lag

APOEL har hatt spioner ringside på Rosenborgs siste to kamper og har vært til stede på RBK-trening. Kypriotene er ute av sesong og har gjort noen utskiftninger. Blant annet har de fått inn ny trener og signerte i forrige uke en ny spiss.

— Vi møter et meget godt fotballag. De er seedet. Det er vanskelig å vite så mye om dem, for de har bare spilt to kamper og ikke møtt all verden av motstand, fortsetter han.

Uthvilte spillere

Ingebrigtsen gjorde hele åtte endringer (inkludert posisjonsskifter) i forkant av 6-0-seieren mot Haugesund. Sentrale spillere som Jonas Svensson, Anders Konradsen, Tore Reginiussen og Holmas Eyjolfsson sto over mot Rogalands-laget.

— Jeg håper det har en påvirkning. Jeg vil tro at det har en fordel for oss gjennom 90 minutter, sier han videre.

Adam Larsen Kwarasey fikk sin debut i helgen etter at han ble hentet inn fra Portland Timbers. Tidligere i kvalifiseringen sto Pavel Londak i mål for trønderne. Hvem som vokter buret på onsdag, ønsker treneren ikke å kommentere.

— Jeg har laget klart, men det får dere se i morgen, sier han og drar litt på det:

— Mike (Jensen) spiller, bekrefter han så.

Forsvarer ikke Norge

Rosenborg er det eneste norske laget i Europa nå. Mike Jensen synes det er synd at de andre lagene er ute, men føler ikke at de må forsvare Norges ære.

— Jeg føler ikke det. Vi spiller i Rosenborg og det er deres ære vi skal forsvare, sier midtbanespilleren.