LERKENDAL: Da André Hansen signerte for Rosenborg i forkant av 2015-sesongen skrev han under for fire år hos trønderne. Nå — allerede ett og et halvt år senere - ønsker Rosenborg å forlenge avtalen som løper ut 2018-sesongen. Klubben har tatt initiativ til å forlenge med Hansen og sier at han har gitt positive signaler for det.

— Vi skal ha møter om det og setter oss ned så fort det er tid og rom for alle, sier Bjørnebye til Adresseavisen.

Les også:

Les også:

Uten å ha noe fast tidsperspektiv når dette møtet finner sted, insisterer han på at signeringen av Larsen Kwarasey ikke har noe å si for forhandlingene.

— Nei. Folk på dette nivået tenker ikke slik. Dersom man frykter konkurranse, spiller man som regel fotball på et annet nivå, fortsetter han.

Ingen hast

Nysignerte Larsen Kwarasey har kontrakt ut 2019, mens Hansen mener det ikke er noe hast å forlenge sin avtale med serielederne.

— Det er langt frem i tid. Mer enn det har jeg egentlig ikke å si. Jeg stresser ikke med det, forteller Hansen.

STRESSER IKKE: André Hansen mener det er ingen hast å forlenge avtalen sin med Rosenborg. Foto: Morten Antonsen

— Har det vært diskusjoner om å forlenge kontrakten?

— Nei, ikke i utgangspunktet. Det har ikke vært noe voldsom snakk om det. Målet nå er å bli frisk, så får ting gå som det går, sier han og viser til at det spørsmålet må tas opp med Stig Inge Bjørnebye.

Keeperkonkurranse

Førstekeeperen har tilbrakt tre lange og kjedelige uker på styrkerommet etter at han måtte ut med skade i kampen mot Bodø/Glimt i starten av måneden. I mellomtiden har Rosenborg brukt Pavel Londak som vikar. De hentet også nylig inn Adam Larsen Kwarasey som fikk sin debut mot Haugesund i helgen.

Men om han mister plassen sin, det tenker han ikke noe på nå.

— Det er såpass mange uker igjen at jeg fokuserer ikke på det. Fokuset mitt er å komme sterkere tilbake, innrømmer Hansen.

Dette er Rosenborgs mesterligamotstander:

— Naturlig

Han følte det var naturlig å hente inn en så rutinert keeper som Kwarasey. 28-åringen har vunnet både serie- og cupgull. En rutine som Rosenborg trenger.

— Det er snakk om mange kamper fremover. Det var viktig at det kom inn en keeper med god kvalitet. Med tanke på konkurransen så blir jo det en naturlig konsekvens, men det tar jeg når den tiden kommer, fortsetter den skadde førstekeeperen.

Les også:

RBK-trener, Kåre Ingebrigtsen, tror ikke at det kan bli amper stemning blant keeperne når Hansen returnerer fra skade.

— Alle vil spille mest mulig. Folk er klar over at her i klubben er det konkurranse og sånn skal det være. Til syvende og sist er det kollektivet Rosenborg som vinner titler, ikke individuelle spillere, sier Ingebrigtsen.

Sju uker igjen

Hansen har opp mot sju uker igjen av skadefraværet sitt og tilbringer dagene på styrkerommet. Det er ennå en stund til han er klar for fotballspill igjen, men oppbyggingen går som den skal.

— Det går etter planen. Det er tung styrketrening for å bygge opp muskulaturen. Ting får gro der det skal gro, sier han videre til Adresseavisen.

Keeperen har ikke opplevd noen tilbakeslag og progresjonen har vært fin. Men siden han fortsatt må gå med skinne på foten, vet han ikke hundre prosent hvordan han ligger an.

— Det er umulig å si før man tar den av. Jeg tror dog at de åtte-ti ukene som først ble oppgitt fortsatt står, sier han og presiserer at han ikke er rett mann til å bedømme akkurat det.