Lerkendal: Kåre Ingebrigtsen gjorde hele åtte endringer fra laget som møtte Norrköping, og ga blant annet Adam Larsen Kwarasey sin debut.

Men det var en annen debutant som stjal showet på lørdag. Mushaga Bakenga gikk fra Rosenborg i 2012, men signerte denne uka ny kontrakt med gamleklubben.

23-åringen ble hetset av Rosenborg-supportere da han var i Molde og lagene møttes i fjor.

Lørdag var det imidlertid kun jubel som møtte Bakenga, og han takket for tilliten med to scoringer på den halvtimen han fikk på banen.

I tillegg til Bakenga scoret Christian Gytkjær, og Mathias Vilhjálmsson satte inn to. Islendingen var også siste Rosenborg-spiller på ballen da Alexander Stølås scoret selvmål.

Til slutt kunne trønderne ta helg med 6-0, sesongens største seier i Tippeligaen.

TRØBBEL UNDER KAMPEN:

Rolig start

Rosenborg startet som ventet kampen med å ha ballen mest. Etter tre minutter sto Mike Jensen for kampens første avslutning, men skuddet fra hjørnet av 16-meteren gikk utenfor stengene.

Det første kvarteret forløp uten de største mulighetene. Alex Gersbach hadde noen gode initiativ nedover venstrekanten, men Rosenborg klarte ikke å sette Per Kristian Bråtveit på prøve.

Gytkjær stupte inn ledelsen

Men etter 17 minutter satt den for trønderne. Elba Rashani fikk ballen på venstrekanten og sendte et strøkent innlegg inn i boksen. Christian Gytkjær stupte frem og stanget inn 1-0. Det var danskens åttende mål i Tippeligaen denne sesongen, men av respekt for gamleklubben feiret Gytkjær med måte.

Trygg Kwarasey

Like etter fikk Adam Larsen Kwarasey sin første ordentlige involvering. Nærmest rett fra avspark forsøkte rogalendingene å spille seg gjennom, men Kwarasey var kjapt ute og avverget, til applaus fra Kjernen bak ham.

Fem minutter senere måtte Kwarasey i aksjon igjen. Ibrahim Shuaibu var på vei gjennom i duell med både Skjelvik og Lædre Bjørdal. Nok en gang var Kwarasey ute og snappet ballen sikkert.

Sjansefattig til pause

Etter 29 minutter var venstresiden farlig frempå igjen. Gersbach spilte en stikker til Rashani inn i feltet, men et dårlig treff gjorde at ballen gikk utenfor mål.

Rosenborg slet med å få opp tempoet i angrepsspillet, og Haugesund lå lavt og stoppet de forsøkene som kom. Shuaibu kom til noen halvsjanser for bortelaget, men stort sett så blåtrøyene tannløse ut i første omgang.

Tre mål på elleve minutter

Angrepsspillet til Rosenborg ikke var overbevisende i første omgang, men det tok ikke lang tid før trønderne viste hva de kunne etter hvilen.

To minutter ut i omgangen ble de Lanlay spilt fri på kanten. Han spilte ut til Matthias Vilhjálmsson, som tok seg god tid og vendte av en forsvarer før han satte ballen i mål via både keeperen og hodet til Stølås.

Og fem minutter senere var islendingen frempå igjen. Denne gangen var det Midtsjø som slo inn fra høyresiden, og Vilhjálmsson bredsidet ballen enkelt i mål.

Etter 58 minutter satte Vilhjálmsson sitt andre. De Lanlay holdt lekestue på høyrekanten, før han slo inn mot bakre stolpe. Der steg Vilhjálmsson til vær og headet inn 4-0. ## Bakenga inn – debuterte med scoring

Etter én time kom Mushaga Bakenga inn til sin første kamp for Rosenborg siden 2012. Bakenga måtte tåle hets fra noen Rosenborg-supportere etter overgangen til Molde, men fikk massiv applaus da han entret banen.

Og han skulle gi Kjernen enda mer å juble for. Etter 76 minutter fikk Vilhjálmsson også vist frem assist-foten, da han la ballen inn rett foran mål. Der kunne Bakenga sette inn 5-0 fra kloss hold.

Og rett før slutt var Bakenga frempå igjen. Fra skrått hold dunket han inn 6-0, og mottok stående appplaus fra Kjernen.