Hurtigtoget bøtelegges med om lag 100 000 kroner av det engelske fotballforbundet (FA) for å ha antydet at Howard Webb dømte som om han skulle hatt på en Manchester United-drakt i FA-cupkampen mot Liverpool.

Ryan Babel blir med det den første spilleren som får straff for å ha publisert nedlatende bilder og/eller kommentarer på det sosiale nettverket Twitter. Dette etter en personlig høring som fant sted mandag.

Det var da den engelske VM-dommeren Howard Webb først valgte å tildele Manchester United et tvilsomt straffespark som ble avgjørende i prestisjemøtet på Old Trafford, og senere vise ut Liverpools lagkaptein Steven Gerrard, at Babel så sitt snitt til å kvitre sine meninger om dommerinnsatsen på Twitter.

(Artikkelen fortsetter)

Ryan Babel må punge ut etter å ha hengt ut dommeren på Twitter (Foto: Scanpix)

Et bilde av kamplederen i United-drakt ble manipulert og lagt ut på Babels brukerkonto med kommentaren:

«De kaller ham en av de beste dommerne? Det er en vits. Jeg rister på hodet», skrev Babel.

Ifølge BBC ønsker FA nå å statuere ett eksempel som forhindrer lignende, fremtidige opptrinn.

— Sosiale nettverk som Twitter må anses for å være en del av det offentlige rom. Alle brukerne må være oppmerksom på at denne formen for offentlige uttalelser kan bli overført til et bredere publikum.

— Det blir derfor brukernes eget ansvar å sikre at kommentarene ikke er uskikket for det offentlige rom, sier Roger Burden, styreformann i FA.

Babel har senere beklaget oppførselen sin.

- Jeg beklager hvis de tok innlegget mitt seriøst, men dette var bare en følelsesladet reaksjon etter å ha tapt en viktig kamp. Beklager, Howard Webb , skrev Babel på Twitter.

Den tidligere Ajax-spilleren har nå mer enn 180 000 Twitter-brukere som følger ham på det sosiale nettstedet. 20 000 av dem kom som en følge av hendelsen som Babel nå straffes for.