SLOVAKIA — NORGE 5-2

MINSK (aftenposten.no): Norge skulle bare ta poeng mot Slovakia, aller helst tre, og så sikre kvartfinale med poeng mot Frankrike på 17. mai. Men etter 5-2-tapet for Slovakia kan kampen på nasjonaldagen bli langt mer nervepirrende og viktig enn Roy Johansen & co. kunne tenkt seg.

For skulle Norge miste momentet helt i VM, kan både Slovakia og Frankrike passere laget på tabellen. Men for Norges del er det lov å håpe på litt nødhjelp fra Sverige.

«Tre Kronor» møter begge lagene senere i VM, og med svensk seier der, som ikke vil overraske noen, kan Norge ta et langt skøyteskjær mot kvartfinale hvis de slår franskmennene på 17. mai.

Slovakia kan stå med ti

Og det er planen til de norske guttene.

— Vi skal til den kvartfinalen. Og sjansene til det er fortsatt bra. Vi skal slå Frankrike, og da er jobben langt på vei gjort, sier målvakt Lars Haugen til Aftenposten.

Men Slovakia har igjen både Italia og Danmark. Det kan bety seks poeng til slovakene. Dermed kan de fort stå med ti poeng etter syv kamper. Spørsmålet er om Norge er i stand til å svare på det med Frankrike, Tsjekkia og Canada igjen.

Før kampen mot Slovakia sa landslagssjef Roy Johansen at han regnet med at ti poeng ville holde til kvartfinale, at også ni poeng kunne være nok. Men helst ønsket han seg 10-11 poeng.

Se tabell og kampoppsett for VM her!

Morten Ask mener Norge kan klare seg med ni poeng.

- «Krumme hempa»

— Jeg synes ikke utgangspunktet vårt er så endret selv om vi tapte mot Slovakia, egentlig. Men nå må vi slå Frankrike. Gjør vi det, og får noen resultater som går vår vei, tror jeg dette går bra, sier Ask, som scoret 2-2-målet for Norge.

— Det er ny kamp om to dager for oss nå, og vi kan ikke bli negative eller begynne å synes synd på oss selv fordi vi tapte og kanskje gjorde det litt vanskeligere for oss selv med tanke på den kvartfinaleplassen. Vi må «krumme hempa» og komme oss tilbake i siget. Vi har fortsatt tro på at dette går. Vi har spilt bra i tre og en halv kamp, og det viser at spillet vårt og det vi har fått til ikke kommer som et resultat av tilfeldigheter, fortsetter 34-åringen.

På spørsmål fra VG om hva som må endres på for at det skal bli seier mot Frankrike, svarer Lars Haugen:

— Vi må få tilbake desperasjonen i spillet vårt. Vi må ha disiplin bakover. I denne kampen løp vi litt med hodet under armen, det ble litt kål. Det var litt juniortakter over det. I tillegg var det dårlig kommunikasjon både fra meg, men også fra andre. Vi var ikke samspilte.