SLOVAKIA — NORGE 5-2

MINSK (aftenposten.no): Norges førstekeeper Lars Haugen ble spart mot Sverige tirsdag for å være uthvilt og klar til å stenge butikken mot Slovakia onsdag kveld. Planen var at det skulle legge grunnlaget for norsk seier, som også langt på vei ville sikret Roy Johansen plass i kvartfinalen i VM.

Men etter fem baklengs, svakt defensivt spill og Norges andre strake tap, var det en skuffet og irritert målvakt som møtte pressen.

— Jeg opplevde dette som en dårlig defensiv kamp av oss. Rett og slett ikke godt nok. Til tider veldig rotete. Vi ga dem en sjanse til å vinne. De er leie på overganger og kontringer og vi ga dem en del muligheter. Offensiv skapte vi sjanser så det holdt, men defensivt var vi ikke gode nok. Det så nesten ut som de ville mer enn oss. Det kan godt stemme at vi ble slitne utover i 3. periode, men det er skuffende i en slik kamp, sier Norges målvakt til Aftenposten.

- Guffent

Det var lett å se at det var en skuffet keeper som prøvde å finne svar på hva som gikk galt. For KHL-proffen var ikke den tryggheten og bautaen bakerst som han blant annet viste både mot Italia og Danmark.

— Det blir vanskeligere for meg å plukke puckene når vi har en sånn dag. Men jeg må hjelpe laget mer enn jeg klarte i dag. Det stemte ikke for hverken meg eller laget. Vi må hjelpe hverandre mer enn dette.

- Hvordan var det å stå bak der da det rant på litt?

— Det var guffent. Det siste målet så jeg ikke en gang, sier Haugen.

På spørsmål fra VG om hva som må endres på for at det skal bli seier mot Frankrike, svarer Lars Haugen:

— Vi må få tilbake desperasjonen i spillet vårt. Vi må ha disiplin bakover. I denne kampen løp vi litt med hodet under armen, det ble litt kål. Det var litt juniortakter over det. I tillegg var det dårlig kommunikasjon både fra meg, men også fra andre. Vi var ikke samspilte.

Norge kunne tatt ledelsen allerede etter 46 sekunders spill. Ken André Olimb fikk sjansen alene foran Slovakias mål. Men skuddet ble reddet, og Slovakia gikk i stedet opp og scoret. Norge måtte hele tiden jage, og etter hvert tok kreftene slutt.

— Utover i 3. periode synes jeg det ble tungt, da var vi slitne. Det er kanskje naturlig med mange kamper på få dager. Det ble tungt da vi slet med å få puckene inn og samtidig fikk litt enkle pucker imot. Oppoverbakken ble for bratt for oss, dessverre, sier bursdagsbarnet Morten Ask.

Tomme tanker

Han fylte 34 år onsdag, men bursdagskaken han fikk av lagkompisene ble satt på vent.

— Det var like greit, for her var det ikke mye å juble for, sier Ask.

Per-Åge Skrøder er enig av lagkameratenes vurdering av kampen.

— Vi prøvde, vi ga det et ærlig forsøk, men med fire kamper på fem dager ble vi slitne og da rant det litt av gårde for oss. Det var tomme tanker på alle, tror jeg. Men det ble litt for mye baklengs likevel. Men sånn er det. Det kostet mye krefter å holde følge, sier veteranen.

Norge har nå to kjærkomne fridager. Så venter Frankrike til viktig kamp om å nå kvartfinalen 17. mai.