MOLDE (RBnett): 2014-sesongen var bekmørk for Sandnes Ulf, som vant fire av totalt 30 kamper og rykket direkte ned i 1. divisjon.

Klubbens kaptein, Aksel Berget Skjølsvik, opplevde også et lite personlig mareritt, med alvorlige skadeproblemer og manglende tillit fra trenerne.

— Det var en tung høst, både for laget og meg personlig. Jeg fikk et brudd i foten tidlig på høsten, og da jeg var i ferd med å komme tilbake så pådro jeg meg en strekk. I tillegg var jeg ute i kulden hos Tom Nordlie, sier Skjølsvik til Romsdals Budstikke.

Familieferie

27-åringen hadde behov for å komme seg vekk etter den tøffe sesongen, og i øyeblikket er han derfor på Gran Canaria sammen med familien. Selv om det er ferie og avkobling som gjelder, ligger han ikke på latsiden når det gjelder egentrening. Han har nemlig et sterkt ønske om å revansjere den begredelige sesongen.

— Jeg ser frem til en full «restart» på nyåret. Dette har vært min tøffeste periode som fotballspiller, men nå er jeg veldig motivert for å trene og slå tilbake. Det blir nok en knalltøff sesong i 1. divisjon, men jeg vil vise at jeg har eliteserienivået inne og ønsker å bidra til at Sandnes Ulf rykker direkte opp igjen, sier han bestemt.

To opprykk

Er det noe Skjølsvik beviselig behersker, så er det å bidra til opprykk. Han var med på å spille Molde opp i 2007, og fire år senere gjorde han det samme med Sandnes Ulf - attpåtil i sesongen hvor klubben markerte sitt 100-årsjubileum.

— Det er nok ikke mange som har gjort det før. Jeg husker godt hvordan det var å spille 1. divisjon, det var knalltøft. Vi må ikke tro et sekund at vi får det lett.

Foran 2015-sesongen har klubben hentet inn Bengt Sæternes som ny hovedtrener. Skjølsvik er fornøyd med trenervalget, men mener klubben må gjøre flere signeringer for å kunne kjempe om opprykk.

— Jeg ser positivt på treneransettelsen. Nå starter vi med blanke ark og får en fin mulighet til å vise oss frem på trening. Jeg har snakket med Bengt, og oppfatter ham som en fin type med klare tanker om hvordan vi skal fremstå på banen. Samtidig håper jeg vi får inn et par etablerte spillere som kan gi oss litt drahjelp, sier han.

To år igjen

I sommer hersket det en stund usikkerhet rundt midtbanespillerens fremtid i Sandnes Ulf, men lettelsen var stor da han omsider skrev under på en toårskontrakt 19. august. Dette var viktig både for fotballspilleren og familiemannen Aksel Berget Skjølsvik.

— Familien trives kjempegodt her i Sandnes, så vi ønsket helt klart å bli værende. Samtidig er jeg veldig motivert for å få klubben opp på øverste nivå igjen. I 2016 skal vi være tilbake i eliteserien, sier han.

- Topplag

Klubbens nye hovedtrener, Bengt Sæternes, ser frem til å ta fatt på neste sesong. Til Stavanger Aftenblad forteller han at ambisjonen neste år er å kjempe i toppen av 1. divisjon.

— Jeg gleder meg til utfordringen Sandnes Ulf blir. Sammen skal vi snakke om målsettinger, men i løpet av min treårsperiode ønsker jeg å stabilisere klubben på et høyest mulig nivå. Allerede neste år bør vi være et topplag i 1. divisjon, sier Sæternes.