Molde hadde ingen problemer med å slå Sarpsborg 08, og viste hva som bor i laget med å knuse østfoldingene 4-1. MFK-spiller Martin Linnes mener kampen var årets beste bortekamp.

– Ja, det føler jeg. Vi har veldig god kontroll. Det er ergerlig at vi slipper inn et drittmål på slutten som ødelegger litt av helhetsinntrykket, men i 90 minutter er vi bunnsolide bakover. I tillegg er vi gode på kontringer og skaper ganske mye til bortebane å være, sier Linnes til Rbnett etter kampslutt.

BØRSEN: Slik spilte Molde.

Landslagsbacken mener Molde tjente en god dose selvtillit etter seieren. Det var nødvendig etter tre seriekamper uten seier.

– Dette er en kamp vi må ta med oss. Jeg føler vi er på god vei oppover nå. Selv om ikke resultatene har vært så bra i de siste kampene, føler jeg spillet og moralen i laget har tatt mange steg. Det må vi bare fortsette å bygge videre på, sier Linnes.

Fikk kapteinsbindet

For andre kamp på rad ble Martin Linnes plassert på høyrekanten av trener Tor Ole Skullerud. Og nok en gang svarte 23-åringen med å levere en god prestasjon.

– Det er gøy å utfordre seg litt og prøve seg i en uvant posisjon. Jeg føler jeg kommer godt ut av det for andre kamp på rad, og er veldig fornøyd, sier Linnes.

For første gang ble han også tildelt kapteinsbindet. Det var noe han satte stor pris på.

– Det er selvsagt veldig stort. Det viser at du har autoritet og status i gruppa som er bra. Da var det bare å gå foran med et godt eksempel, med å løpe og jobbe knallhardt, sier Linnes.

– Betyr det litt ekstra å ha på seg kapteinsbindet?

– Det er klart det er en stor opplevelse for meg. Det er vel få som ser på meg som en direkte kapteinstype. Men jeg og Tor Ole kjenner hverandre godt, og han vet hva jeg står for. Jeg liker å gå foran med innsats og tæl, og prøve å dra med meg resten av guttene, sier Linnes.

Skullerud imponert

Tor Ole Skullerud var i likhet med Linnes svært fornøyd med prestasjonene mot Sarpsborg 08, og var en stolt MFK-trener etter kampen.

– Til bortekamp å være så er dette strøkent. Vi har nesten ingen målsjanser i mot, mens vi har mange selv. I tillegg er vi effektive. Det var imponerende gjennomført, sier Skullerud.

Han er glad for å se at det har funket bra å sette Linnes høyere opp i banen.

Tor Ole Skullerud retter på finstasen før bortekampen mot Sarpsborg. Foto: NTB SCANPIX

– Martin har vært en åpenbaring i to kamper som kantspiller. Vi har leita for å finne gode konstellasjoner på høyresida vår, og både i dag og sist helg har vi truffet bra. Martin var banens beste i mitt hode, sier Skullerud. – Hvorfor var det akkurat han som ble kaptein i dag?

– Det var gøy for han tror jeg. Vi håpte at han skulle vokse av at vi ga han kapteinsbindet. Det gjorde han til de grader, sier Skullerud.

Smakte ekstra godt

Tidligere i uka ble det klart at Skullerud gir seg i MFK etter denne sesongen. MFK-sjefen innrømmer at det smakte ekstra godt med seier etter uka som har gått.

– Jeg er litt mer glad for at vi vant i dag. Det skal jeg være helt ærlig på. Det betyr mye, sier han.

Men Skullerud syns ikke det var noe kjekt at det var hans tidligere assistent Geir Bakke som måtte unngjelde for at Molde vant.

– Tvert imot. Det smaker dårligere av den grunn. For Geir unner jeg alt godt, sier Skullerud