(Sarpsborg 08 – Molde 1-4): Det har blitt mye bom på MFK-spiss Ola Kamara de siste ukene. Før fredagens kamp mot Sarpsborg 08 hadde han bare scoret én gang i serien siden slutten av april.

Men i Østfold slo Kamara seg virkelig løs. Tidlig i kampen satte han enkelt inn ledermålet etter innlegg fra spissmakker Sander Svendsen. I andre omgang var han iskald da han fintet vekk flere Sarpsborg 08-spillere, og satte ballen i mål med venstra. På overtid ble kvelden komplett da han lobbet inn 4-1 til MFK.

–Det var deilig. I dag fikk jeg et tidlig mål, og da er det alltid litt lettere for en spiss. Det har vært mye stang ut, gode redninger fra keeperne eller veldig dårlige avslutninger av meg den siste tida. Det var litt irriterende og har gnagd litt. Nå håper jeg det løsna litt og at jeg får en til en ketchupeffekt av det, sier Kamara til Rbnett.

Smakte godt

Molde hadde ikke vunnet på de tre siste kampene, og det var derfor svært viktige poeng som ble vunnet i Sarpsborg. Selv om Kamara var glad for både tre mål og poeng, skulle han helst sett at han kunne fordelt scoringene til de foregående kampene.

–Jeg hadde helst sett at jeg kunne gjort det, i stedet for alle på én gang. Men det var deilig å få tre poeng og score hat-trick. I tillegg er det godt å endelig være litt på gang igjen, sier Kamara.

På spørsmål om det smakte best med tre poeng eller tre mål må han ha en lang tenkepause.

–Det er faktisk de tre poengene. Men det var veldig deilig å score tre mål da, sier Kamara.

Gledet seg på Kamaras vegne

MFK-trener Tor Ole Skullerud var meget fornøyd med hvordan laget framsto, og tror det smakte ekstra godt for Kamara.

–Det så jeg på han i garderoben. Han var veldig glad, og jeg vet at han elsker å score mål. Vi trenger spisser som scorer, så da er det fint at både Ola og Sander (Svendsen) gjør det i dag, sier Skullerud til Rbnett.

Også lagkamerat Martin Linnes tror det smakte godt for Kamara å få slutt på den lille måltørka spissen har hatt.

–Jeg tror det er en sånn kamp han trengte. En kamp hvor ting stemmer litt. Han får en liten utløsning i dag, og det tror jeg han har veldig godt av, sier Linnes til Rbnett.

Han tror eliteserieforsvarerne har mye å frykte de kommende ukene.

–Jeg tror han blir veldig skummel framover. Han har vist i hele år at han kommer til mange sjanser. I dag satt avslutningene, og da er han livsfarlig. Jeg har veldig tro på han. Han er ikke halvveis i målscoringa si ennå, for å si det sånn, tror Linnes