Det var aldri noen tvil om hvem av gigantene som skulle avansere til kvartfinalen i FA-cupen. Manchester City hadde overtaket nesten hele kampen og scoringer av Stevan Jovetic og Samir Nasri ble avgjørende.

Lagene møttes så sent som 2. februar da Chelsea vant 1-0. Den gangen lå Chelsea lavt i banen, var dyktige på kontringer og lyktes med kampplanen. José Mourinho prøvde den samme oppskriften lørdag kveld, men Chelsea skapte nesten ingen farligheter foran Manchester Citys mål.

– Vi har fått spørsmål om vi skal forandre måten vi spiller fotball på siden sist vi møtte Chelsea. Det skal vi ikke gjøre, sa City-manager Manuel Pellegrini ifølge NTB.

Rolig Mourinho

Pellegrini ville ikke snakke om den nylige ord-feiden med Mourinho. De to tok hverandre i hendene etter kampen.

– Det var ikke snakk om å ta hevn, sa Citys chilenske manager.

– Deres andre scoring var offside, men de ville uansett vunnet 1-0 ettersom vi aldri var i nærheten av å skremme City, sa Chelseas manager.

Han hadde ingen problemer med å innrømme at det beste laget vant.

– Når det beste laget vinner skaper det balanse, sa portugiseren.

Lekker avslutning

Begge lagene åpnet mer forsiktig enn i ligakampen. Yaya Touré hadde kampens første skudd etter et kvarter, men fra 20 meter skjøt han rett på Petr Cech. Minuttet senere viste Stevan Jovetic hvordan det skal gjøres da han skaffet City ledelsen med en velplassert avslutning.

Manchester City kombinerte fint på høyresiden og Edin Dzeko serverte Jovetic en perfekt stikkpasning. Fra ti meter avsluttet han lavt til høyre for Cech og ballen gikk via stolpen og i mål.

Chelsea hadde også noen visitter foran motstanderens mål, men hadde bare en avslutning og den gikk himmelhøyt over. Det nærmeste Chelsea kom i første omgang var et innlegg som Costel Pantilimon slet med å håndtere og en Chelsea-spiller var en halv meter fra å pirke inn.

Dzeko hadde heller ikke centimeterne på sin side mot slutten av omgangen, da han var nære ved å få tåa på et James Milner-innlegg få meter fra mål.

Effektive City

Manchester City prøvde seg med noen skudd i åpningen av andre omgang, men begge gikk langt over. Det var sjansebeholdningen frem til Samir Nasri sendte hjemmelaget opp i 2-0-ledelse etter 67 minutter.

Nasri tok med seg ballen fremover i banen uten å bli presset av noen i mørkeblått. Da han nærmet seg 16-meteren spilte han en strålende pasning til David Silva, som orienterte seg raskt og fant Nasri som hadde fortsatt løpet sitt. Fra sju meter hadde han verdens enkleste oppgave med å plassere ballen midt i mål.

Nesten punktert

Et kvarter før slutt virket det som City hadde hamret den siste spikeren i kista. På en corner måtte Cech gi retur på en heading fra Dzeko, og da var midtstopper Joleon Lescott frempå og pirket ballen i nettaket, men scoringen ble korrekt annulert for en hårfin offside.

Chelsea forsøkte seg med en siste sluttspurt og flyttet flere spillere fremover i banen. London-laget klarte å skape litt kaos i Citys 16-meter, men ledelsen var aldri truet.

Manchester City kan likevel ikke hvile lenge på laurbærene. Allerede tirsdag kommer Barcelona på Besøk i Champions League.

Engelsk FA-cup fotball lørdag, 5. runde:

**Cardiff – Wigan 1-2 (1-2)

Mål:** 0-1 Chris McCann (18), 1-1 Fraizer Campbell (27), 1-2 Ben Watson (40).

17.123 tilskuere.

Magnus Wolff Eikrem spilte 78 minutter, Jo Inge Berget 61 minutter og Mats Møller Dæhlie hele kampen for Cardiff. Thomas Rogne var ubenyttet reserve for Wigan.

**Manchester C. – Chelsea 2-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Stevan Jovetic (16), 2-0 Samir Nasri (67).