Sunderland er klar for kvartfinale i FA-cupen med 1-0 over Southampton lørdag. Craig Gardner avgjorde med et fantastisk langskudd.

Gardners drømmescoring kom etter 50 minutter. Midtbanespilleren avanserte med ballen før han fyrte av fra distanse. Ballen gikk inn via tverrliggeren bak en sjanseløs Kelvin Davies.

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi vinner i cupen, men ikke i serien. Jeg prøver å finne det ut, men jeg klarer det ikke. Er vi et cuplag? Det ser slik ut, sa Sunderland-sjef Gus Poyet.

Mot slutten hadde Southampton en kjempesjanse til å utligne, men landslagsspiller Ricky Lambert sto for en av årets misser.

Spissen ble servert ballen for nærmest åpent mål av høyreback Nathaniel Clyne, men presterte å sende ballen himmelhøyt over fra kloss hold før han selv endte i nettmaskene.

– Det var en god dag fordi mange spillere viser seg fram. De har mye energi og er gode med ballen. Vi prøvde å gjøre de riktige tingene. Det var en god prestasjon, sa Poyet.

Med seieren er Sunderland klar for kvartfinale i FA-cupen i tillegg til finalen i ligacupen mot Manchester City. I Premier League kjemper laget en hard kamp for å overleve.

Wigan, på bekostning av Ole Gunnar Solskjærs Cardiff, og Manchester City, med 2-0 over Chelsea, tok seg også videre i FA-cupen lørdag. Kampen mellom Sheffield Wednesday og Charlton ble utsatt på grunn av mye nedbør. (©NTB)

Engelsk FA-cup fotball lørdag, 5. runde:

**Cardiff – Wigan 1-2 (1-2)

Mål:** 0-1 Chris McCann (18), 1-1 Fraizer Campbell (27), 1-2 Ben Watson (40).

17.123 tilskuere.

Magnus Wolff Eikrem spilte 78 minutter, Jo Inge Berget 61 minutter og Mats Møller Dæhlie hele kampen for Cardiff. Thomas Rogne var ubenyttet reserve for Wigan.

**Manchester C. – Chelsea 2-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Stevan Jovetic (16), 2-0 Samir Nasri (67).