Cardiff 1-2 Wigan

I duellen mellom de to tidligere Molde-managerne, gikk Uwe Rösler og hans Wigan seirende ut. Et strålende frispark av Ben Watson ga Wigan 2-1-seier over Cardiff og avansement til kvartfinalen.

— Jeg prøver alltid å finne positive ting etter et tap, men i dag er ikke det lett siden vi hadde sjansen til å gå hele veien i FA-cupen, sa Solskjær ifølge klubbens nettside etter kampen.

— Vi slapp inn et unødvendig førstemål og det andre målet var et fantastisk skudd. Det kan du ikke gjøre så mye med, sa den norske manageren.

– Det eneste jeg vet som fungerer er å jobbe hardt og tro på det du gjør. Du kan ikke synes synd på deg selv, sa Solskjær.

Tre nordmenn fra start

Jo Inge Berget fikk sin debut for Cardiff. Han startet som hengende spiss rett bak Frazier Campbell, mens Magnus Wolff Eikrem og Mads Møller Dæhli også var i startelleveren. Thomas Rognevar ubenyttet reserve for Wigan.

Begge lag viste tendenser til godt angrepsspill i åpningen og Wigan scoret på deres første store sjanse etter 17. minutter. Jordi Gomez kom på et godt løp på venstrekanten og driblet seg ned til dødlinja. Vingen viste godt overblikk og la en fin pasning til Chris McCann som enkelt bredsidet inn 1-0-ledelse.

Campbell utlikner

Championship-klubben styrte showet på Cardiff City Stadium, men Cardiff kjempet hardt og fikk sin uttelling etter 27 minutter. I en stor klynge i Wigans 16-meter endte ballen til slutt opp hos Fraizer Campbell, som banket inn utlikningen med et utagbart skudd for den tidligere Lyn-keeperen Ali Al-Habsi.

Da tok Cardiff kontrollen i kampen og Cardiff var nære ved å sende Cardiff i ledelsen fem minutter senere. Dæhli gjorde flere Wigan-forsvarere svimle, før han fant Wilfried Zaha på høyrekanten. Den utlånte Manchester United-spilleren la et godt innlegg til Campbell som headet over fra fem meter.

Frisparkperle

Men så ga Ben Watson Wigan 2-1 ledelse med en kjempescoring fem meter før pause. Wigan fikk frispark på 25 meter og Watson, som ble den store helten i fjorårets finale, gjorde klar slegga. Han moste ballen i mål til høyre for Ben Marshall, som var tydelig misfornøyd med muren.

Juan Cala var centimetere fra å utlikne på overtid i første omgang. Fra to meters hold headet han i stolpen og en Wigan-forsvarer fikk klarert på strek.

Dæhli mye involvert

Møller Dæhli kunne gitt Cardiff en drømmestart på andre omgang da han skar seg inn fra venstrekanten, men avslutningen gikk en drøy meter utenfor lengste stolpe. I stedet ble det mer tamt og sjansefattig enn i første omgang. Solskjær gjorde grep og satt inn Craig Noone til fordel for Jo Inge Berget etter en time.

Cardiff hadde ballen mye, men var upresise på siste tredjedel. De ville også ha straffe i en duell mellom Zaha og Emmerson Boyce etter 69 minutter, men dommer Martin Atkinson gjorde det eneste riktige og vinket spillet videre.

Stort Cardiff-press

Ti minutter før slutt var Dæhli, som var en av Cardiffs aller beste spillere, frempå igjen. Han driblet seg inn fra venstrekanten og fikk presset frem en corner med et skudd som Al-Habsi måtte slo over tverrligeren. På den påfølgende corneren måtte Wigan-keeperen ut i full strekk for å stoppe et velplassert forsøk av Zaha. Al-Habsi vartet opp med en god redning noen minutter senere også, da Noone forsøkte å overliste han fra 20 meter.

Wigan forsvarte seg som helter og ga ikke Cardiffs spillere noe rom. Waliserne klarte ikke å skape sjanser i sluttminuttene og dermed er cupeventyret over for Solskjær for denne gang.

Engelsk FA-cup fotball lørdag, 5. runde:

**Cardiff – Wigan 1-2 (1-2)

Mål:** 0-1 Chris McCann (18), 1-1 Fraizer Campbell (27), 1-2 Ben Watson (40).

17.123 tilskuere.

Magnus Wolff Eikrem spilte 78 minutter, Jo Inge Berget 61 minutter og Mats Møller Dæhlie hele kampen for Cardiff. Thomas Rogne var ubenyttet reserve for Wigan.

**Manchester C. – Chelsea 2-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Stevan Jovetic (16), 2-0 Samir Nasri (67).