ÅRÅSEN: -Målet er jo enormt. Da er det ikke mye som skal til for å score fra ellevemeteren, sier Petter Vaagan Moen til aftenposten.no etter å ha gjort som han alltid gjør fra straffemerket – scoret.

30-åringen holdt hodet kaldt da Lillestrøm fikk sjansen til å ta ledelsen på overtid av den første omgangen. Dermed scoret han på sin femte strake Tippeliga-straffe i LSK-drakt. Samtidig noterte han seg for sin 50. scoring i eliteserien.

— Han er fantastisk på straffer. Han er den beste straffeskytteren jeg noen gang har trent, skryter Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

SOLID STRAFFESKYTTER: Petter Vaagan Moen blir hyllet av lagkameratene etter sin straffescoring mot Sandnes Ulf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

— Det sitter i hodet For når fotballkamper er så jevne som det Lillestrøm-Sandnes Ulf var de første 45 minuttene på Åråsen, er det gull verdt å ha spillere som setter sjansene de får.

— Det er godt å ha en spiller som er så sikker. Petter ser kun muligheter når han skal skyte straffe. Han går frem helt uten angst. Han er uredd og bestemt, forklarer Haglund.

Det fikk Ulf-keeper Hannes Thor Haldorsson erfare da han skulle forsøke å stoppe Vagaan Moen. Sistnevnte sendte Haldorsson én vei og ballen den andre.

— Det er aldri et alternativ å bomme. Jeg er sikker. Hver gang, sier Lillestrøms nummer 10 selvsikkert.

Tusenvis av timer

Hvert eneste år ser man de beste spillerne i verden bomme på straffer. Enten det er i store turneringer eller hjemlig serie.

Selv er Vaagan Moen klar på hva som gjør ham til en sikker skytter.

— Det sitter i hodet. Jeg er mentalt sterk. Også har jeg trent tusenvis av timer med venstrebeinet. Det er ikke noe hokus-pokus. Har du en god fot treffer du det du sikter på ti av ti ganger, sier midtbanespilleren.

- Når bommet du sist?

— Deportivo La Coruña på bortebane i 2008, svarer Vaagan Moen kjapt.

Den gangen spilte han for Brann. Som LSK-spiller har han vist seg tilliten verdig fra ellevemetersmerket.

— Jeg har ikke bommet siden jeg kom hit. Og det skal jeg fortsette med.

Nest best i serien

Straffescoringen mot Ulf la grunnlaget for Lillestrøms 4-1-seier. Med 1-1 fra serieåpningen borte mot Haugesund ligger Haglunds menn på andreplass på tabellen, to poeng bak Stabæk.

Neste helg venter Viking på Åråsen.

— En ny hjemmekamp er fint nå! Vi vil bygge videre på dette. Vi har mange gode spillere på laget, så det bør være muligheter både mot Viking og videre i sesongen. Vi vil havne så høyt som mulig på tabellen, sier Vaagan Moen.

Her er alle kampene Vaagan Moen har scoret på straffe i siden han kom til LSK: (Ja, alle straffescoringene er på Åråsen)

  • 2014: Lillestrøm - Sandnes Ulf

  • 2013: Lillestrøm - Sogndal

  • 2013: Lillestrøm - Start

  • 2013: Lillestrøm - Sarpsborg 08

  • 2012: Lillestrøm - Vålerenga